כשמעיין פרילוק, כתבת הצרכנות והחדשנות של קשת (ערוץ 12) וכיום גם יזמית בתחום הפוד־טק, נתנה לי לטעום "סוכריה מעניינת", הגבתי בחשדנות כמו שמגיבים ילדים שנותנים להם לטעום בפעם הראשונה ברוקולי.
"ראיתי את זה בבית", היא מספרת, למרות שלקח לי זמן לשכנע אותה לספר את הסיפור המקסים על אביה, שבגיל 40 עזב את רפאל, ומכספי הפיצויים ניסה למכור לאנשים זיכרון נייד. לא הרבה האמינו בו או במוצר, אבל כעבור כמה שנים הוא ייסד חברה שכולנו מכירים - KSP. "אני תמיד מתרגשת מהסיפור הזה כי ראיתי אותו נולד מול העיניים", היא מספרת. "הסניף השני של החברה נפתח כשהייתי כבר אחרי הצבא. היה לו חזון והוא הצליח. אני נורא גאה בזה".
"נתקלתי בחברת סטארטאפ סינגפורית, שמנסה לייצר חלב אם במעבדה על ידי גידול תאים של חלב אם. הם בעצם יכולים לגדל כל סוג של חלב, אבל מפאת המחיר הגבוה, הם הבינו שלייצר תחליף חלב פרה ב־20 דולר לבקבוק, זה לא יעבוד. לתחליף חלב אם יהיה יותר ביקוש. אבל גם מחיר הוא משהו שמשתנה. הקציצה הראשונה שגידלו במעבדה עלתה 300 מיליון דולר וזה קרה רק לפני חמש שנים. היום הם מגיעים ל־100 דולר לקילו וה'ביונד מיט' אפילו נמכר בפחות. בעוד שנה־שנתיים זה יהיה עשרה דולר לקילו וכולנו נוכל לצרוך את זה".
רגע לפני שאנחנו נפרדות על עוד כוס קפה שהוזמן לשולחן, היא מספרת לי על קפה מפטריות, שינסה לגרום לנו לשתות קפה, לקבל כמות מסוימת של קפאין - אבל לא להזיק לבריאות. אוקיי, חשבתי, עד כאן. כמה שאני פתוחה לניסיונות מוזרים באוכל - הקפה אצלי הוא קו אדום. אבל זה אוטוטו על המדף, רק שתדעו.