חדש שף נשאת עבאס פותח מסעדה ערבית-גלילית
שף נשאת עבאס, שנחשב לחלוצי המטבח הערבי המודרני בישראל ואחיו של חוסאם, פותח לראשונה מסעדה משלו בה יגיש מנות המבוססות על חומרי הגלם המקומיים וטכניקות מיוחדות מהמטבח עליו גדל,כשמסביבו חומרי גלם מקומיים שונים - עכוב, עולש, שומר-בר, זעתר, כבש מקומי "מוחלאי", דגה מהים העכואי, גבינות מחלבת כפר תבור ועוד.
בין המנות שיוגשו במסעדת "ארמון סהרה": מקדוס – חצילונים כבושים במילוי אגוזים ועשבי-בר / ריזוטו פריקה – פריקה מעושנת בשמנת, פטריות ופיצוחים / מעשוקה – שיפוד קבב על חומוס עדין-עדין ועגבניות שרופות / מנסף חתונה גלילית – אוסבוקו על מצע אורז, צנוברים, ויוגורט חם / צוואר טלה – עשוי בטאבון וממולא אורז, בשר ותערובת תבלינים /ליאלי ביירות – וריאציה גלילית של הקינוח המפורסם ועוד שפע של מטעמים
מסעדת ארמון סהרה, בכניסה לכפר נין, עמק יזראעל

שף נשאת עבאס (צילום: שני בריל)שף נשאת עבאס (צילום: שני בריל)

חדש! מסעדת מאריס הטורקיה
המסעדה החדשה של המסעדן יקי כביר (ממייסדי TYO והבעלים של סרפינה, יאוזה , פיצה גראז' ) עם האחים חג'ג' ועופר שבתאי, תביא את הטעמים והניחוחות של הגריל והטאבון האותנטיים מטורקיה לרמת אביב, בקונספט של טברנה טורקית עם אירוח טורקי שמח.
ליבה הקולינרי של מאריס הוא הגריל והטאבון המספק מגוון של סוגי שיפודי בשר, מזטים ומנות מן הטאבון.
את התפריט בנה השף למי ניפוסי (סושיאל קלאב, טוטו, בית רומנו, סנטה קתרינה, בר 51) בן למשפחה יהודית טורקית המתגוררת באיסטנבול למעלה מ-600 שנה. את המטבח במאריס, מתפעל בפועל השף בן רייס אשר עובד בשנה האחרונה לצד למי וחוקר עימו את המטבח הטורקי .
מנות לדוגמא: היידרי מטבל יוגורט ,שום ונענה יבשה ; באבאגנוש חציל שרוף ,יוגורט וטחינה ; קוז ביבר פלפל שושקה מוחמץ, אורגנו טרי וגבינת טולום ; מנג'ה סלט חצילים ופלפלים שרופים ; גבורדא סלט עגבניות פיקנטי, אגוזים, רימונים ; לחמג'ון בצק דקיק עליו תערובת בשר וירקות; פידה גבינות; אדנה קבב בשר טלה ובקר, פלפל שושקה ושאטה; אורפה וקבב בשר טלה ובקר, ירקות קצוצים ; צ'ופ שיש קוביות פילה במרינדת תבליני הבית ; טבוק שיש  קוביות פרגית במרינדה של אריסה ; קוקורץ' (מעורב טורקי) שקדי עגל ופרגית על הפלאנצ'ה ותבליני הבית וכמובן קינוחים.
MARIS   איינשטיין 7 תל אביב

קבב של מסעדת מאריס (צילום: ארקדי רסקין)קבב של מסעדת מאריס (צילום: ארקדי רסקין)

חדש3 - פיטשטש - מסעדה גיאורגית בפיתה ישראלית
פיטשטש, ביתן אוכל הרחוב הייחודי המגיש גרסה ישראלית בפיתה של מנות מהמטבח הגרוזיני, הינו החלל הראשון שנפתח ב"בית טש וטשה", תחנת הבילוי והאוכל של המסעדן והמוזיקאי מיקי מיראל, במתחם התחנה בתל אביב. שניה לפני שהמסעדה עצמה נפתחת, משיק מיקי עם בלה חנן מ"שותא", הגרוזינית בגליל, שבנתה את התפריט ,שפע של מנות גיאורגיות אהובות שפורקו והורכבו מחדש בתוך פיתה עסיסית: חינקאלי  בפיתה- בשר עגל טחון מבושל בתיבול פיקנטי (48 ₪) ; חאליה לאללה -תבשיל בשר בקר מקולאשי אוריגינל  בתמרהינדי, רכז רימונים ועשבי תיבול (52 ₪); שווארמה פרגית על האש בתיבול גאורגי אסלי  (45 ₪); הסביח של "טש"- טבעוני. גלילות  חציל במילוי ממרח אגוזים , תפו"א מדורה פיקנטי עשבי תיבול (38 ₪); פילה קולורבי - טבעוני. סטייק קולורבי צלוי במייפל ושמן זית (בעונה), חאצ'אפורי שאפשר לאכול בלי רגשות אשמה- במילוי גבינות/שעועית אדומה פיקנטית/תפוח אדמה. (30 ₪) ועוד. אל תפספסו את החצ'פורי הפריך עד תענוג שגדוש בגבינה נמסה, את הבצק בלה עושה במו ידיה והוא שווה כל ביס.
בשלב הבא וממש אוטוטו תיפתח המסעדה שתהיה מלאת אקשן ומוזיקה.
פיטשטש- פיתה שמחה. כתובת: מתחם התחנה, תל אביב – יפו

פיתה טבעונית של פיטשטש (צילום: דרור עינב)פיתה טבעונית של פיטשטש (צילום: דרור עינב)


בראנץ עיראקי בהשומר 1
מידי יום שבת, נאור כהן, השף והבעלים של השומר 1, יגיש בראנץ עיראקי בשילוב חומרי הגלם של שוק הכרמל.
בין המנות: סלסלת כעכים, פיתה עיראקית וקמר חמאה עיראקית /סלט ביצים חומות  / טחינה וטורשי  / עמבה ביתית ועגבניות בבינג'אן / חצילים מטוגנים לימון ולאבנה / צלחת ירקות עשבים טריים  /סומאק לפת מוחמצת וגבינה עירקית  /קיצ'רי קובה בורגול ושמנת חמוצה  /סמבוסק בג'יבן  / ביצה עלומה ותרד ערבי / סביח /צלחת של ע'רוק 
הבראנץ מוגש מידי יום שבת, בשעות 10:00-17:00.עלות הבראץ 85 ש״ח לסועד.
השומר 1, תל אביב- ליד שוק הכרמל

בראנץ עיראקי בשומר 1 (צילום: דורון רייך)בראנץ עיראקי בשומר 1 (צילום: דורון רייך)

מסעדת "רק ככה" תורמת לאיציק סעידיאן  
אחרי שהלום הקרב איציק סעידיאן טלטל מדינה שלמה, חבריו החליטו להתגייס ולעזור לו ולמשפחתו. החברים הכי טובים של איציק יודעים שאם יש משהו שהוא הכי אוהב אחרי יום של גלים בים זה משהו מתוק וקר, אז הם פנו למסעדת "רק ככה" של שף רותם בן מויאל בראשון לציון, ויחד הם החליטו שאת כל הרווחים מקינוח מוס השוקולד של המסעדה הם יעבירו לטובת ההתמודדות של איציק.

כל הרווחים לאיציק סעידיאן (צילום: יחצ)כל הרווחים לאיציק סעידיאן (צילום: יחצ)

 בר איטליה משיק תפריט בראנץ' בימי שישי-שבת.
הבראנץ' החדש בבר איטליה, מוגש בימי שישי-שבת בשעות 12:00-09:00. בין מנות הבראנץ' החדשות ממטבחו של השף שחר ברנע : בוקר דייגים סביצה הדרים, שמלץ הרינג בכבישה ביתית, טונה בעישון קר, סלט סלמון בעישון חם, דג ים כבוש עם בצלים, סלט קצוץ וסלסלת לחמים -  104 שקל / טוסט איטליאנו לחם מחמצת כוסמין, ברי, אבוקדו, רוטב קיסר, ביצת עין וסלט עלים 62 ₪ / פריטטה אספניולה תפוח אדמה, זוקיני, תרד, פטה כבשים, צזיקי וסלט עלים 59 ₪ / בראנץ' איטליה ביצים לבחירה, סלט קצוץ, בריוש עם סלט ביצים וסלמי, סלק ויוגורט, אבוקדו / קרם חצילים, פטה כבשים עם זרעי עגבנייה, מוסר כבוש עם בצלים וסלסלת לחמים עם חמאה וריבה שתייה חמה וקרה - תפוזים / לימונדה יחיד 78 ₪ זוגי 148 ₪ /  פרנץ טוסט מסקרפונה, קולי תות ופרי העונה 54 ₪ מהבר, קוקטיילים של בוקר 39 ₪ 
רחוב קהילת צפת 1, נתניה. מלון ווסט לגון טלפון : 09-7421113

המילפי של בר איטליה (צילום: דוד מויאל)המילפי של בר איטליה (צילום: דוד מויאל)

רשת נתח קצבים פותחת סניף דגל בראשון לציון
רשת 'נתח קצבים' רשת קצביות איכותית מהגליל, פתחה סניף חדש במתחם חונים קונים בראשל"צ.  רשת "נתח קצבים" היא רשת קצביות ייחודית בנוף הקצביות הישראלי,  המציעה חוויית קניה של One stop shop. בסניף החדש ניתן ליהנות מהנחות שוות ומבצעים מתחלפים על בסיס שבועי. ניתן למצוא מגוון של בשרים מובחרים: נתחי אנטריקוט, פילה, בשר טלה, בשר עגל, עופות, שירות מהיר אישי ומקצועי וכמובן שלל מוצרים נלווים, כגון: מחלקת כלי מטבח איכותית, מחלקה ייעודית לפיקניק, מעדניה הכוללת שמן זית, רטבים, תבלינים, יינות וסלטים. הקונים בקצבייה, יזכו ליהנות מיעוץ אישי ומקצועי בבחירת הבשרים, ולקבל המלצות על מתכונים.
לקראת ל"ג בעומר יש מבצע בסניפים על אסאדו ב-59.90 במקום 69.90 שקלים ועוד שלל מבצעים
הרשת מונה שישה סניפים ברחבי הארץ: נתניה, כפר סבא, פתח תקווה, אשדוד, קריית שמונה וכעת גם בראשל"צ.

נתח קצבים בראשלצ (צילום: אבי דואק)נתח קצבים בראשלצ (צילום: אבי דואק)

פופ אפ קוסקוס טבעוני במסעדת j17
בכל יום שלישי ושישי יוגש דיל קוסקוס במסעדת j17 שמציע: קוסקוס סולת אוורירי יחד עם מרק גזר, קישוא, בצלי שאלוט, גרגירי חומוס, דלעת, תפוח אדמה, עלי וגבעול סלרי וכרוב לבן לצד כפיתה (קציצת ירק מסורתית), טחינה סלק, סלט עגבניות שרופות, סלט טירשי, משייר (חמוצים מרוקאים) ותטבילה חריפה-סלט פלפלים ירוקים, גרידת לימון, נענע, שום ושמן זית. לצד פרנה מחמצת קריספית. לקינוח יוגש ספינג׳ עם קרם שוקולד לבן, חלבה ושברי פיסטוק. מחיר : 79 שקלים.
ירמיהו 17, תל אביב 03-944-2773