מחלבת כפר תבור, מחלבה משפחתית-גלילית השוכנת למרגלות הר תבור, בבעלות שחף טנצר, יליד כפר תבור, בשיתוף פעולה מסקרן במיוחד לאורך חודש מאי ולקראת שבועות, עם השף המוערך נשאת עבאס, השף והבעלים של מסעדת ארמון סהרה המחודשת, המשלב את הגבינות המיוחדות של המחלבה עם חומרי גלם מקומיים ויוצר תפריט ספיישל ערבי-גלילי .
אהבתי במיוחד את הגישה המודרנית של עבאס והיד המדהימה שלו, בתפריט הזה טעמתי שילובים קלאסיים אבל עם טוויסטים למנות מהמטבח הערבי, אמנם במטבח הערבי יש שפע של שילובי גבינות עם ירקות ובשר אבל פה ישנם שילובים מסקרנים כגון לבאנה מעושנת ועלי גפן, צ'דר ועכוב, בצק פיסטוק ירוק עז וקאימק. התפריט הזה בהחלט מעורר את בלוטות הטעם ומאד מומלץ לטעום אותו לפני שהוא יעלם.

עכוב צלוי וצ'דר (צילום: אלון קירשנר)עכוב צלוי וצ'דר (צילום: אלון קירשנר)

תפריט הפסטיבל:
עולש בר - בשמן זית ובצל חרוך עם רוטב צ'דר
לאבנה פיסטוק חלבי
סלט עשבים גלילי - בזיליקום ושומר בר עם תערובת פיצוחים, שומשום בלאדי ויוגורט יווני
ריזוטו פריקי – פריקה מעושנת עם פטריות, שמנת ואבן יוגורט
שישברק – ממולא בתרד וצנוברים ומבושל ביוגורט עם ובהארט
אצבעות מוצרלה וזעתר ירוק – בפירורים על מצע זעתר ירוק טרי, סומק, עגבניות ושמן זית
עלי גפן בלאבנה מעושנת – ירוקים וחמצמצים, ממולאים באורז, נענע, עגבניות חמוצות-חריפות, על לאבנה מעושנת
שאקרייה – אוסבוקו טלה מפורק ומבושל ביוגורט חם, לצד אורז מנסף חתונה גלילית וצנוברים
פילה עגלה – שום קונפי, בציר בקר וגבינה כחולה עדינה
מתוקים:
ליאלי ביירות ארמון סהרה
קובה-מפרוקה – בצק פיסטוק חלבי במילוי קאיימק טורקי
שיפוד כנאפה – שערות כנאפה בסמנה ובמילוי גבינת עכאווי

שיפוד של כנאפה וגבינות (צילום: אלון קירשנר)שיפוד של כנאפה וגבינות (צילום: אלון קירשנר)

שף נשאת עבאס (52) נולד בכפר כנא ובן למשפחה מיוחסת בקולינריה הערבית-ישראלית. במשך שנים ניהל את מסעדות אלבאבור המיתולוגית בכפר עארה, מסעדה שסללה את דרכו של המטבח הערבי השורשי אל לב הישראלים וחשפה אותם למאכלים מחוץ לגבולות ה"חומוס-צ'יפס-סלט".
לאחרונה פתח מחדש שף עבאס את מסעדת ארמון סהרה, בעמק יזרעאל, לאחר 5 שנים בהם הייתה סגורה. מטבחו של עבאס מתאפיין בתפריט עונתי שיוצר מנות קצת אחרות בנוף הערבי מחומרי הגלם הגליליים – עולש בר, חוביזה, שקדים ירוקים, שומר בר ועוד.
מסעדת ארמון סהרה, עמק יזרעאל