תודו שהתגעגעתם. אחרי תקופה ללא אירועים מרגשים באמת,  עומד להגיע פסטיבל אוכל חדש ומסעיר שירוץ על פני שלושה שבועות, עומד להתרחש- פסטיבל המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס בהשתתפות אבירי המטבח הישראלי:  חיים כהן, ארז קומרובסקי, רן שמואלי, עזרא קדם, שרון כהן, הילה אלפרט, גל בן משה, רזי רהב, שיראל ברגר, תומר טל, אביבית פריאל, לונא זרייק, ענר בן רפאל, יוסף זוזו חנא, ניר מסיקה,  ד''ר מוזנה בשארה, הקוסם, אפרת אנזל, רותם ליברזון, אליאס מטר ועוד.
זהו אירוע, שמתעד להפוך למסורת שנתית – חודש פסטיבל אשר יתחיל ב-11 בנובמבר ויתרחש בכל רחבי הארץ. בסיומו יוענקו פרסי מצוינות לעוסקים במלאכה במטרה לחגוג את התרבות הקולינרית המקומית המתפתחת והיצירתית, לקדם שיח פתוח על מקורות האוכל, שורשים, זהות. לקדם את השפים האדירים שצומחים על המצע המורכב של הישראליות, ואת היצרנים הקטנים, ולהאיר זרקור על ערכים של מקומיות, חומרי גלם ותרבות אוכל מפוארת, משורשיה המסורתיים ועד היום. 

הילה הלפרט (צילום: איתיאל ציון)
הילה הלפרט (צילום: איתיאל ציון)

שיח קולינרי רב תחומי וחוויות קולינריות

חלק מאירועי הפסטיבל:
אירוע פתיחה חגיגי - פופ אפ מישלן מיוחד
מסעדת המטבח הלבנטיני העילי של שף הישראלי גל בן משה בברלין, זוכת כוכב מישלן , תפתח לשבוע יוצא דופן של חוויית פיין דיינינג המציגה מזרח תיכון חדש. שף גל בן משה, אורח הכבוד של הפסטיבל, יגיש בחלל של ׳רביבה – הקומה השניה׳ תפריט של 17 מנות עטורות פרסים,עם השפעות וחומרי גלם מסוריה, לבנון, ישראל, פלשתין. את התפריט, ילווה תפריט התאמת יין בן 6 כוסות של יקב רקאנטי.
הארוחה תתקיים מיד לאחר שבן משה יחזור משבוע פופ אפ באקספו דובאי שהוענק ל- 23 שפים מכוכבי מישלן ופיפטי בסט מכל העולם, כשברקע הוא פותח את המסעדה החדשה שלו בדובאי עם שף פלשתניאי ומשקיע לבנוני. 
10-15 בנובמבר. 790 ש״ח לסועד

סופי שבוע קולינרים עם שפים ענקיים במלונות דן
מלונות דן מזמינים לסופי שבוע קולינריים עם השפים הכוכבים של המטבח הישראלי: שף חיים כהן יתארח אצל שף רועי ענתבי בקינג דיוויד  (18.11), שף רן שמואלי יתארח אצל שף גולן ישראלי בדן אכדיה (25.11)  ושף רז רהב יתארח אצל שף דניאל פוגל בדן קיסריה (4.12).   במהלך סופי השבוע יוזמנו האורחים לסדרת ארוחות מיוחדות עם השפים בימי חמישי בערב. למחרת תוגש ארוחת הבוקר הישראלית המושלמת עם מיטב התוצרת הארטיזנלית של חקלאי ישראל, שאצר כל שף מארח בכל מלון. ולקינוח  - שלל תכנים וסדנאות: סיורי שוק, טעימות שמני זית, יינות ומזקקות, הרצאות של אנשי אוכל ועוד ועוד.

מהו בכלל מטבח ישראלי?  סדרת מפגשים קולינריים:
-השף תומר טל ייצא למסע אחר סיפורה הקולינרי של יפו וייצור במלון דריסקו ארוחה שעוברת דרך כל התחנות והעמים של העיר.
-השפיות אביבית פריאל (אוזריה) ולונא זרייק (לונא ביסטרו בנצרת) – ייצרו ביחד ארוחה שכולה דו קיום ושותפות. 
-סדרת סדנאות ב״דן גורמה״ תשקף את הוורסטיליות של המטבח הישראלי - אריאל רוזנטל ( הקוסם) ואורלי פלאי ברונשטיין במפגש שכולו חומוס,  סדנא של אוכל ערבי עם ד''ר מוזנה בשארה, סדנא של אוכל יהודי עם שף אבי שטייניץ ועוד.
-סיור בעג׳מי – הדס שמואלי תסייר בשכונה הכי ציורית ביפו ותחשוף את המשתתפים להיסטוריה המרתקת של השכונה תוך ביקור בבתים של שלוש בשלניות מקומיות - יהודייה, מוסלמית ונוצרייה שיגישו מטעמים. 
- זוזו חנא, שף מסעדת מגדלה – יערוך ארוחת טעימות הסוקרת את התפתחות המטבח שלו – מהבשלניות של כפר רמא לפיין דיינינג על שפת הכנרת.
-אליאס מטר ייקח אתכם לסיור בואדי ניסאנס שיסתיים בטעימות במרתה.

נורה מטבח מקומי (צילום: גל בן זאב)
נורה מטבח מקומי (צילום: גל בן זאב)

 חומרי גלם מקומיים

-עזרא קדם -  יחגוג 30 שנה לארקדיה בסטודיו שלו בהרי ירושלים.  
-שף ענר בן רפאל (אלטער) יפשיט את חומרי הגלם מהחווה שלו, ובכל מנה ייתן את מרכז הבמה לחומר גלם אחד.  
- שפית שיראל ברגר (opa) תקיים פיקניק בחווה האורגנית למשמרת : סיור, קטיף, טעימות מהטאבון ועוד הפתעות.
-שף  ניר מסיקה  יציג בתמנע ארוחת טעימות של שש מנות פארם טו טייבל עם החקלאים של עלה עלה.
-שף אסף סרי (מסעדת צמח בירושלים) יארח ארוחה מן האדמה מיוחדת בצמח של קבוצת מחניודה.
-ארוחת הבוקר  של השף עובד אלפיה  תפתח לקהל בפעם הראשונה לאורחים מבחוץ - במלון דן תל אביב היוקרתי.
-מרימים למזקקות הישראליות בבסטה- יוליוס, שטרנליכט, אייל דרורי, פלטר, ת'ינקרס והולנדר יתכנסו לראשונה תחת קורת גג אחת. 
-אירוע פתיחת יריד אוכל חדש בעדניה ירושלים - מיטב היצרנים הישראלים יציגו את מרכולתם

עבודת שורשים:

● שף רן שמואלי יארח בקלארו את השפית הילה אלפרט למסע בין ההיסטוריה של שמני הזית הישראלים. מנות וסיפורים 
● שף שרון כהן יקבל את השבת בארוחת דגים בג׳נגו - ארוחה שמתחילה בשורשיו הפרסיים ועוברת דרך נוף הולדתו בהרי ירושלים. 
● יין ישראלי מהמאה ה-19 ועד היום – אבירם כץ יוביל טעימה מודרכת של יינות המייצגים תחנות באבולוציית היין הישראלי.
● שף ארז קומורובסקי יבשל ויאפה בבית במתת וישוחח על ההיסטוריה של המטבח הישראלי. 
● שף זכאי חוג׳ה של ג׳קו סטריט -  יחזור לימים הראשונים השמחים של המסעדה. 

השף שרון כהן (צילום: עופרית בן מנחם)
השף שרון כהן (צילום: עופרית בן מנחם)

אירוע נעילת הפסטיבל - הענקת פרסי המצוינות שיערך זו הפעם הראשונה
את החודש המסחרר ינעל אירוע הענקת פרסי המטבח הישראלי בו יוענקו 16 פרסי מצוינות בשלל קטגוריות. 
לראשונה יוענקו בטקס פרסים  בתחום היזמות, החדשנות, חקלאות וייצור ארטיזנלי. כמו גם בתחום המדיה לסרט/סדרה/ספר. 
מהלך פרסים זה שונה מכל תחרות או טקס שהתקיימו עד כה בישראל בתחום לאור שקיפות תהליכיו: החל מפרסום קול קורא הפתוח לכל, דרך הצבעה ראשונה של יותר מ-1000 חברי האיגודים ועמותות הקולינריה בנוסף לוועדת פרס מקצועית שהוקמה במיוחד וחברים בה 12 מומחים. כיו״ר הועדה נבחר עמית אהרנסון ("מדבר מהבטן"), מעיתונאי הקולינריה הבולטים בישראל ב-15 השנים האחרונות. 

על היזמים: 
פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס הינו פרי שיתוף פעולה של 3 שחקנים מובילים : 
נירית וייס -   שהכריזה לאחרונה על הקמת   FARM 54  אקסלרטור חדש בעולמות הקולינריה ומי שעומדת מאחורי אירועים ופסטיבלים מוצלחים לקידום עולם הקולינריה בישראל – ביניהם ראונד טייבלס. 
דוד קישקה - יזם קולינרי המתמחה ביצירת חוויות ופיתוח תכנים קולינריים כעבור המגזר הציבורי והעסקי.  
ופלטפורמת החוויות החדשה  toMix  - של יוני פיינגולד, המייסד והבעלים של קבוצת הזאפה לשעבר, פלטפורמת תוכן של תרבות בילוי, פנאי ולייף סטייל המתמחה ביצירה והרכבה של חוויות. 
 

נירית וייס ודוד קישקה " אנחנו נרגשים עד מאוד. אנחנו מאמינים בכוחה של הקולינריה להוביל תרבות של גיוון ויצירתיות, ואנחנו יודעים כעובדה כי קולינריה חזקה ויצירת ״גסטרו-טוריזם״ בכוחם לחזק כלכלית וחברתית ערים ומדינות. יש לנו בישראל מטבח מקומי יוצא דופן, ואנחנו גאים להגדיר אותו  כ״תרבות״, ולקדם אותו ע״י פלטפורמה ערכית אשר נותנת במה ופרנסה לכל האנשים והעסקים הנפלאים שהם הם המטבח הישראלי המפואר״.

לינק לאירועי הפסטיבל
כל האירועים נערכים בתמיכת אמריקן אקספרס המציעה הטבות בלעדיות ללקוחות אמריקן אקספרס: 100 ש״ח הנחה לכל אירועי הדגל.    
תומכים נוספים בפסטיבל המאפשרים את קיומו בתום שנה כה מאתגרת לענף המסעדנות והאירוח: מלונות דן, ענף הזית במשרד החקלאות ויקב רקנאטי.