בטאבון מנומר: האיטלקייה התל-אביבית שאתם חייבים להכיר

פיצות כמו בנאפולי, ג'ין אשכוליות, מוצרלה איטלקית ואווירה פלורנטינית חורפית. מצאנו מסעדה חדשה שהיא הרבה יותר מפיצרייה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לה טיגרה פלורנטין
לה טיגרה פלורנטין | צילום: אנטולי מיכאלו
2
גלריה

את הפיצה ב"לה טיגרה" לא חותכים עם גלגל פיצה, אלא בעזרת מספריים. מבחינת המקום, המספריים מצליחים לשמור על מבנה הבצק והאווריריות שבו, בלי לפצוע אותו, ובכך להרוס את כל העבודה הקשה שהושקעה בפיצה.

לא לשכוח את המספריים- לה טיגרה
לא לשכוח את המספריים- לה טיגרה | צילום: אנטולי מיכאל

הפיצות הן לב התפריט, אבל כמובן שיש כמה ראשונות: כרובית מהטאבון עם איולי צלפים, שקדים וקראנץ' עשבי תבלין (38 שקלים), סלט סלק וגבינה כחולה עם אגזים ובלסמי מצומצם (39 שקלים), סלט מפתיע של ריזוטו קר עם ארטישוק, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה ובזיליקום (46 שקלים) וקורניצ'יונה – קצוות של פיצה (24 שקלים).

לפני שעוברים לפיצות, תפריט האלכוהול שווה התייחסות. באופן מפתיע, תפריט האלכוהול מסקרן. ב"לה טיגרה" הדרינקים הם בנוסח איטלקי, ביניהם גם מותגי אלכוהול איטלקיים שאין למצוא במקומות אחרים. למשל: ג'ין אשכוליות אדומות ריחני, שיפתח את התאבון וכן מגוון יינות לא רע.

הפיצות עצמן מבוססות על מתכון איטלקי סודי המכיל 3 קמחים שונים של קאפוטו. הבצק עצמו מותפח במשך 72 שעות, ומסתיים ב-60 שניות בטאבון בחום של 400 מעלות.

תגיות:
פיצה
/
פלורנטין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף