חדש בתל אביב // סטקיית הבוקרים מחיפה פתחה סניף בתל אביב
יוסי טוכנר, ממייסדי הקולינריה בארץ ובפרט באזור חיפה והכרמל, פותח בתל אביב את סטקיית הבוקרים - אחות תאומה למסעדה שהפכה למוסד חיפאי בן 27 שנים. המקום שואב השראה מפונדקי הדרכים באזורים של טקסס ואריזונה ומוגשים בו נתחי בשר טריים ומובחרים מרמת הגולן שעברו יישון במשך שלושה שבועות, נקניקיות צ'וריסו מיוחדות, המבורגרים ביתיים ועוד. במקום תוכלו למצוא גם מנות מיתולוגיות של סטקיית הבוקרים החיפאית כמו קינוח הבוואריה המפורסם.

בין המנות: סלט חצילים בלאדי וגבינת לבנה, קציצות קבב מבשר טלה ועגל, כבד קצוץ, חזה עוף במילוי קורנביף וגאודה, שיפוד שקדים, ביף סטרוגונוף וכמובן מגוון עשיר של נתחי בשר מיושנים.    
סטקיית הבוקרים (הלוחמים 1), תל אביב - יפו, טלפון: 03-6855777 

חדש  בתל אביב// הולי צ'יקנס - קריספי צ'יקן ורוטיסרי חדש
הולי צ'יקן - מסעדה שכולה מוקדשת לעוף, ובעיקר בגרסתו הקריספית והמושחתת נפתחה השבוע באחת הפינות הכי סואנות בתל אביב- אבן גבירול פינת קפלן. את התפריט בנוי תומר סויסה ובן שהרבני בסגנון רחוב אמריקאי עם אקסטרא קראנץ'.
בין המנות: באקט כנפיים ושוקיים בציפוי של תערובת קמחים ותבלינים מיוחדת עם ציפוי כפול שנותן אקסטרא קראנץ', קריספי צי'קן חלומי בלחמנייה עם ביצת עין ובצל מטוגן, סיגאר ממולא  בפרגית, כריך עוף קר וכמובן עוף רוטיסרי עסיסי שמסתובב לו בגריל, פופקורן – קוביות עוף בציפוי קריספי, שניצל, כריכים מושחתים ועוד.
הולי צ'יקנס, אבן-גבירול 20  פינת קפלן 1 תל אביב | 054-3992399

הולי צ'יקן- כזה אנחנו רוצים עכשיו (צילום: גיל אבירם)
הולי צ'יקן- כזה אנחנו רוצים עכשיו (צילום: גיל אבירם)

חדש בשוק הכרמל // ללה דלי בר גאורגי 
בלב שוק הכרמל, פינת הרחובות הרב חבשוש והכרמל פתחה המסעדנית לילי בן שלום מעדנייה חדשה המביאה את עושרו הקולינרי של המטבחים מסביב לים השחור, עם מוצרים ומנות שיוגשו מגיעים ממדינות שונות - טורקיה, יוון, בולגריה, רומניה, רוסיה וכמובן גאורגיה.
בן שלום תציע שילוב בין חוויית קנייה בחנות לבין ישיבה על בר סביב מטבח פתוח, ממנו יוצעו מגוון סלטים, כיסונים, סנדוויצ'ים ומטעמים הנעשים בעבודת יד. 

בין המעדנים: חצ'פורי במילוי בשר עגל טחון עם עשבי טיבול בליווי רוטב שזיפים; כריך דגים כבושים בתוספת פרוסות תפו"א; עלי גפן ממולאים בבשר עגל טחון, אורז, עשבי תיבול ושזיפים; לביבות כרשה עם ובלי בשר; ממולאים שונים; פטה כבד עוף עם קונפיטורת דובדבנים אדומים ועוד
"ללה דלי&בר" – פינת הכרמל 9 וחבשוש, שוק הכרמל ת"א

ללה דלי&בר של לילי בן שלום (צילום: אפיק גבאי)
ללה דלי&בר של לילי בן שלום (צילום: אפיק גבאי)

חדש  בכפר סבא // לה קפוזה - טרטוריה ופיצה בר של השף רז דניאלי
לאחר שעבד בגוז' ודניאל, היה בצוות ההקמה של סניפי המזנון של אייל שני, ערך בביתו ארוחות פרטיות, ויצר ליין פיצה מוצלח, חבר השף רז דניאלי ליזם נדב גן אור, ויחד פותחים השניים בימים אלה את לה קפוזה - פיצה בר בכפר סבא. התפריט שם דגש על קז'ואל פוד איטלקי, עם פיצות ופסטות, לצידן מנות ראשונות קטנות ומדויקות ומנות ספיישל.

בין המנות: גרין קראנצ' - שעועית ירוקה טרייה , זוקיני, בצל ירוק, אספרגוס, חמאה, שום, שקדים קלויים גרוסים, שמן זית, מלח אטלנטי ; בוראטה רכה על קרם שרי צהוב, עגבניות מגי, בצל טאבון, בזיליקום, בלסמי מצומצם ; פיצה קרם דה לה קרם- רוטב שמנת, מוצרלה פרסקה, שום קונפי, פרמז'ן, בזיל ; קפוזינו - כיסון פוקאצ'ה ממולא ברוטב פיצה עם תוספות לבחירה ומלא פרמזן, וכמובן פסטות.
לה קפוזה 09-7661444 |התעש 14 כפר סבא

איטליה בפיתה, קפוזינו (צילום: גיל אבירם)
איטליה בפיתה, קפוזינו (צילום: גיל אבירם)

אחרי שריגש והסעיר ב'מסעדה הבאה' - שף אוהד לוי מגיע מהערבה לביסטרו קייזר ל-2 ערבים מיוחדים 
ביסטרו קייזר יארח את שף אוהד לוי לערבי ספיישלים עם מנות מיוחדות, שאת חלקם הציג בתוכנית 'המסעדה הבאה' של רשת 13. בין הספיישלים: קישואים ממולאים ריזוטו רך שמיר ולאבנה מעושנת; סלט עלים, קוביות טלה בפחמים, יוגורט עיזים ; מרק ראש לוקוס, כיסונים רכים, עגבניות שרופות ומנגולד ; עוגת לשון הפר, מח עצם וציר בקר מצומצם; סשימי דג ים, ירקות מהאש, צ׳ילי מותסס וקרם פרש ;דג ים קצוץ, שמן צ'ילי מלוכלך ולחם מהאש.

שף אוהד לוי בן ה-38  צבר ניסיון במסעדות כמו הרברט סמואל וכתית, סושיאל קלאב, יבנה-מונטיפיורי וצ'יקטי. בשנתיים האחרונות, עבר עם משפחתו לבאר אורה בערבה, שם הוא מתעמק בבישול על אש חיה בשטח, תוך עבודה ומחקר עם חומרי הגלם המקומיים.
ביסטרו מייזון קייזר – שדרות רוטשילד 7  תל אביב' 03-5040567 (מענה החל מהשעה 16:00)

אוהד לוי (צילום: אפיק גבאי)
אוהד לוי (צילום: אפיק גבאי)

רשת מלונות מטיילים חוגגת 15 ומשיקה גלידה בטעם "מטיילים"
רשת מלונות מטיילים, המונה 6 בתי מלון בגליל ועוד מתחם קמפינג, חוגגת בימים אלו 15 שנות טבע וטיולים, ולרגל כך חוברת לרשת הגלידריות בוזה, ויחד מוציאות גלידה בטעם "מטיילים". הטעם, מבוסס על אחד הטעמים המוכרים והאהובים של בוזה "לילות ביירות" והוא טעם מיוחד המשלב בין מאפייני הגליל: גלידת שמנת בתוספת פיסטוק ,סולת ומי זאהר ועוד. התוצאה: טיול בגליל שלא תרצו שיגמר!
את הטעם הייחודי והגלילי תוכלו למצוא בכל סניפי בוזה.

גלידת המטיילים של בוז'ה (צילום: יחצ)
גלידת המטיילים של בוז'ה (צילום: יחצ)

פריים משיקה מנות חדשות
לקראת האביב רשת "פריים שף & סושי בר", משיקה מנות חדשות וקוקטיילים מרעננים המתווספים לתפריט. בין המנות: סלט אנטריקוט -  עלי תרד, עגבניות שרי, בצל סגול, שעועית ירוקה עם אנטריקוט מוקפץ ברוטב יפני מסורתי בליווי אטריות אורז קריספי ושומשום; קומבינציית איירון שף (298 ₪) קומבינציה המשתנה מידי יום ; סלט בנגקוק חריף-סלט תאילנדי על בסיס אטריות שעועית, רצועות לברק בטמפורה/עוף, בצל לבן וסגול, קשיו, מיקס עלים: נענע, כוסברה ובזיליקום ברוטב ציר דגים, שום, צ'ילי חריף ומיץ לימון; דואט סשימי-12 יחידות קרפצ'יו של טונה וסלמון, זרעי עגבנייה, לימון כבוש, מלח אטלנטי בליווי סלט חסה בניחוח שומשום, צנונית וצ'ילי חריף.
FRAME CHEF & SUSHI BAR

פריים סושי בר (צילום: דניס צ'רקוב)
פריים סושי בר (צילום: דניס צ'רקוב)