מעורב ירושלמי

כבכל שנה, במסעדת ׳המוציא׳ של השף אבי לוי נערכים עם תפריט מיוחד וכשר לרגל חג הפסח. השנה החליט השף לוי להפעיל במסעדה שני תפריטים: צהריים (מ12:00 ועד 17:00ֿ) וערב (17:00 ועד סוף הערב). בין המנות בצהרים אפרטיף סלטים (44 ש״ח), מעקוד (52 ש״ח), דגים בשרמולה (72 ש״ח), כבד עוף ובצל ברוטב פיקנטי (72 ש״ח) מעורב המוציא (88 ש״ח), ועוד. הישיבה בהמוציא בימי חול המועד: על בסיס מקום פנוי. ניתן להגיע ולהרשם אצל המארחת. לא יהיו הזמנות טלפוניות.

רחוב יפו 113, ירושלים. כשרות: רבנות ירושלים. טלפון: 02-6310050

מסעדת לוצ'נה החלבית מציעה בתפריט החג מנות סלטים, דגים וקינוחים כולם כשרים למהדרין ללא חשש קטניות.

שדרות ממילא 8, ירושלים, טלפון: 02-5021000

לא רחוק משם, גם כן בשדרות ממילא, ממוקמת המסעדה הבשרית 'ברלין', דיינר צבעוני ומשמח שיציע בחג מבחר המבורגרים בהרכבה עצמית, כריכים ושניצלים. כל הלחמניות עשויות מקמח תפוחי אדמה, כשר למהדרין, ללא חשש קטניות.

שדרות ממילא 13, ירושלים, טלפון: 02-6564919

עוד מסעדה בשרית באזור היא JOY. בתפריט החג, מרק קניידלך עם ירקות שורש, סלטים ומצה שמורה, כנפיים ברוטב סצ'ואן, קרפצ'יו, סופריטו ועוד. מומלצת במיוחד מנת ספיישל מהקצב לצלחת, הכוללת מבחר נתחים מתיישנים.

כשר למהדרין, ללא חשש קטניות, שדרות ממילא 13, ירושלים 02-5020555

אביב בתל אביב

הטייסטינג רום יישאר פתוח במהלך חול המועד פסח הקרוב. בר היין היפהפה הממוקם במבנה טמפלרי בפארק שרונה תל אביב, מציע מעל 30 יינות למזיגה בכוסות, מעל 400 בקבוקי יין שונים מיקבים מהארץ ומהעולם ותפריט אוכל עשיר בטעמים, יעבוד במהלך חול המועד פסח, החל ממוצ״ש 16.4 ועד יום רביעי 20.4 (חמישי ומוצ״ש 23.4 סגורים). המנות כגון קרפצ׳יו סלק, סשימי סלמון, פלטת גבינות, סלמון מאודה במעטפה ועוד הותאמו לפסח. המקום בהשגחה של צהר לפסח. פתוח א' - ד' משעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות  מוצ״ש כשעה לאחר צאת שבת.

רח' אליעזר קפלן 36, שרונה, תל-אביב, להזמנת מקום 03-5333213, www.tastingroom.co.il

אם אתם מטיילים בתל אביב תוכלו למצוא אוכל כשר לפסח בג'אפן ג'אפן TLV. שף שלומי שושן התאים את התפריט לדרישות הכשרות של פסח – כשכל האטריות והמוקפצים הם עם איטריות אורז.  כשרות רבנות לאוכלי קטניות בלבד.

רחוב הארבעה 28, תל-אביב, 03-5592922

ג'אפן ג'אפן tlv (צילום: אסף קרלה)ג'אפן ג'אפן tlv (צילום: אסף קרלה)

אורחה במדבר

ג'אי ג'אגנאת - עופרה וליאב מבשלים אוכל הודי טבעוני, צמחוני, ללא גלוטן בישוב צוקים שבערבה התיכונה. זוג התל אביבים לשעבר עברו לערבה אחרי ששבו מהודו שם ניהלו גסט האוס ומסעדה. כמו שמכירים היטב את טעמם של המטיילים הישראלים הם החליטו להנגיש את המטבח ההודי והתאימו את התפריט לחיך הישראלי, בו ניתן למצוא 'אידלי', 'סמבר', 'דוסה' 'פאלק-פניר', 'טאלי', 'צ'פאטי' לחם הודי, קינוחים בריאים, ועוד, כאשר המנות טבעוניות מתוצרת בית. ניתן להזמין גם אוכל צמחוני, לקחת אוכל ארוז ומוגש בכלים חד-פעמיים מתכלים, או להזמין משלוח לחדרי האירוח בערבה התיכונה. עלות משלוח- בין 20-50 שקלים. האוכל כשר לפסח.

להזמנות: 050-2395222

לילוש - ארוחות בוקר כשרות לפסח לאוכלי קטניות מתוצרת טרייה של חקלאי הערבה מוגשות במושב עין יהב. לילית בכר ממושב עין יהב  מגישה ארוחות בוקר עשירות הכוללות סלט ירקות, ביצים, גבינות, מטבלי טונה, טחינה, פסטו, קרם חצילים, בורקיטס, לימונדה טבעית, לחם עדשים ומצות לפסח,  הכל מעשה ידיה של לילית. ניתן להזמין שירותTake away  ולמתארחים בעין יהב מוגשת הארוחה עד לצימר. עלות משלוח מחוץ לעין יהב- 25 שקלים.

להזמנות: 052-4260837

גם דורית בן שמואל מבשלת אוכל הודי צמחוני, טבעוני ואותנטי ובחג גם כשר לפסח. האוכל מוכן על פי שיטות בישול ומתכונים שעוברים במשפחתה במשך דורות ומגישה במגשי טאלי מחולקים המלאים במסורת, ריחות, תבלינים ואהבה להודו. התפריט לפסח כשר ומתאים לאוכלי קטניות, בין המנות: ד'אל טאד'קה-נזיד עדשים כתומות ארומטי, צ'אולי- תבשיל לוביה ברוטב פיקנטי, פניר טיקה מסאלה-קוביות גבינת פניר תוצרת בית, ברוטב עגבניות קטיפתי, נאורטן קורמה- תבשיל ירקות עשיר על בסיס חלב קוקוס, פאלק פניר ברוטב על בסיס תרד ועוד. מגש טאלי מחולק לחמש, המכיל טעימה ממגוון המנות, בעלות 70 שקלים, או מנה נבחרת לפי משקל בעלות 40-80 שקלים.

להזמנות: 054-2471434

הבית ההודי (צילום: דורית צלמת בערבה)הבית ההודי (צילום: דורית צלמת בערבה)

בדרך לתבור

במסעדת ארמון סהרה (לא כשר), חוגגים את חג הפסח וחג הרמדאן שחלים השנה באותו חודש. השף הוותיק נשאת עבאס מזמין אורחים לארוחה עשירה הכוללת שפע מאכלים מהמטבח הערבי גלילי במסעדתו שממוקמת על הכביש בין עפולה לכפר תבור. לצד מנות מסורתיות קלאסיות כמו צוואר כבש ממולא, השף עבאס יגיש קינוחים מיוחדים לרמדאן ומנות מבוססות מה שנקטף בעונת הליקוט. כביש מס' 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור.

טלפון: 04-6935101, מומלץ להזמין מקומות מראש

צפונה משם בראש פינה מסעדת איסקנדר הכשרה למהדרין חוגגת את האביב ופתוחה לציבור המטיילים בחול המועד פסח. בחג הפסח יוגשו מגוון בשרים, סלטים ודגים טריים ותבשילים. כולם כשרים לפסח. המסעדה מגישה מגוון רחב של בשרים ודגים כמו קבב ייחודי ומיקס איסקנדר- פלטה זוגית ( 800 גרם)- צלעות טלה, נתחי קצבים, פרגיות ואנטריקוט  על פלטה לוהטת עם ירקות. מוגש עם שתי תוספות.

אתר רפטינג נהר הירדן, ראש פינה, טלפון: 04-9007020