בשבועות האחרונים אני ממליצה לכם להתרחק מהתנור, לוותר על מנות מורכבות וכבדות וללכת על טעמים קלילים, המשלבים ירקות, מוצרי חלב ודגים, שאינם דורשים זמן הכנה ממושך. ועדיין, לפעמים אנחנו במצב רוח של הכנת מאפים חמים ופריכים, ומעוניינים להפעיל את התנור, אף על פי שבחוץ חם. במקרים אלו חשוב לבחור במאכלים שזמן השהות שלהם בתנור קצר מאוד.
בצק עלים עשוי שכבות דקיקות שמיוצרות בטכניקה של רידוד וקיפול, אשר מופרדות ביניהן בכמות נכבדת של שומן (חמאה בגרסה חלבית, מרגרינה בגרסת הפרווה). אם יודעים להכינו נכון, הוא אחד מהבצקים הנפלאים ביותר באפייה. יש גרסאות שונות להכנתו וגרסאות שונות למקורו, והוא אחד מחומרי הגלם שחשוב שיימצאו תמיד במקפיא שלכם.
משום שהבצק חסר טעם מוגדר, אפשר להכין ממנו מאכלים מתוקים (בקלאווה, טארט טאטן, עוגת נפוליאון הנפלאה ועוד), מאכלים מלוחים (למשל מקלות מלוחים), כיסני בשר או גבינה, בורקיטס ובורקס ועוד שפע של מאפים ממולאים במליות שונות.
פאי פטריות ובצל
להברשה:
שבלולי קינמון וסוכר
את שבלולי הקינמון אני תמיד מכינה משאריות של בצק עלים. לפעמים אני נוהגת ללפף אותם בסוכר חום או בסוכר עם קינמון. יוצרת תלוליות או כל צורה אחרת בסגנון חופשי. הפעם בחרתי לעצב שבלולי בצק עלים ממולאים בשוקולד. התוצאה הפתיעה גם אותי.
למריחה:
לפיזור:
להברשה:
טארט שזיפים אישי
לבזיקה: