מונא מציעה בראנץ׳ זוגי בבית האמנים בירושלים.
הבראנץ׳ כולל את מיטב הפתיחים והראשונות של המסעדה, לצד כוס יין ומנת בראנץ׳ עיקרית לבחירה. בין המנות: סשימי טונה. אפונת שלג. צנונית. יוגורט / גבינות. דולצ׳ה חבושים. קרקר דגנים / פיצטה ארטישוק ירושלמי. גבינת דליס דה בורגון / טארטלט מקושקשת סרטנים / נקניקיה. ביצה עין. פטריות צלויות וכמובן קינוח. שישי-שבת. בין השעות 12:00-16:30. מחיר: 300 ש"ח לזוג
להזמנת מקום בית האמנים, שמואל הנגיד 12, ירושלים

בראנץ בפאסטל ומסיבת כמהין
בפאסטל בן משה מציג מנות אשר חוגגות את חומרי הגלם שיש למזרח התיכון להציע בבראנץ מושחת.
תפריט הבראנץ מורכב מקוקטייל, סלסלת לחמים ומטבלים, 6 פתיחים למרכז השולחן, עיקרית לבחירה וקינוח. בין המנות: סלט עגבניות וגבינת המאירי/  כרובית וסלק בטחינה שחורה וכמהין / פלפלים בגריל עם אגוזים, לימונים וגבינת עזים / פוקאצ׳ה, רוסטביף, בצל מקורמל, ביצת עין, עלי סלק / שקשוקה נקניקיות מרגז של ערן ביק / בורקס בנדיקט, מנגולד, לקרדה ועוד
בשישי 09:00 עד 11:30 בשבת 09:00-12:00. מחיר הארוחה: 148 ש"ח לסועד
במקביל משיק השף גם תפריט כמהין במחיר יוצא דופן: כל מנות התפריט בתמחור של עד  100 ₪ למנה!
להזמנת מקום שאול המלך 27, תל אביב

פאסטל (צילום: רן בירן)
פאסטל (צילום: רן בירן)

ראמן בר By קמאקורה
מסעדת "קמאקורה" והשף איליה גודלמן משיקה פופ אפ משלוחים למרקי ראמן, המבושל לאורך שעות ארוכות על בסיס עוף, בשר, דגים או ירקות, אטריות ראמן שנעשות במקום במלאכת יד,נ תחי בשר עוף או דגים מובחרים, ירק, תיבול ייחודי וביצה רכה מושלמת.
בתפריט הפופ אפ תמצאו ראמן במגוון צירים ונתחים שונים:
טורי "פייטן" ראמן - ציר עוף סמיך, טארה סויה, שמאלץ ארומטי, אטריות ראמן, "קארא אגא" עוף, ביצה רכה, בק צ'וי, עגבנייה קלויה, ובצל ירוק -
ניקו ראמן - ציר עצמות בקר,  נתחי בריסקט, אטריות ראמן, שיטאקי כבוש, פלפל פדרון, ובצל קריספי
ראמן צמחוני - ציר פטריות ומיסו, אטריות ראמן, פטריות מלך היער, ביצה רכה, באק צ'וי, ובצל ירוק
ראמן וואגיו - ציר עצמות בקר, בריסקט וואגיו, אטריות ראמן, שיטאקי כבוש, פלפל פדרון, בצל קריספי 
 להזמנות: תן ביס, wolt

קראמן בר קאמקורה (צילום: יחצ)
קראמן בר קאמקורה (צילום: יחצ)

שביל התבלינים במסעדת 02 הירושלמית
לבניית התפריט המיוחד יצא שף נמרוד נורמן ממסעדת 02 למסע שורשים בעקבות התבלינים ויצר את שביל התבלינים שלו –במשך כעשרה ימים החל מה6.2 ועד 14.2 ניתן יהיה לפגוש שלל מנות שפרשנות ובתיבול הייחודי שלו במסעדת 02 הממוקמת במלון ענבל הירושלמי לצד התפריט הקבוע והספיישלים של המסעדה. 
בין המנות שיוגשו: פיתה שמנמנה מבצק . חילבה. מחאמרה תבלינים / קולקציית עגבניות. שורש סלרי. זרעי סלרי. סומק. קצח. פלפל חריף / סשימי אינטיאס. פלפל ארוך. תות שדה. שמן קפיר ליים. היביסקוס / פלמידה. תמרינדי. ג׳ינג׳ר. לימון פרסי. פלפל טימוט. גרגרי חומוס / סיגר ברווז. חבושים. אדוויה טלה. נזיד עדשים. גולפאר. עשבי תבלין / סינטה מיושנת. פלפל אורפה. שום שחור / פריקה. הל שחור צוואר טלה / אינג׳ירה. ברברה פלפלת אדומה. מרמלדת תפוזים / סבלה פיסטוק הל . גלידת מחלב. סורבה שוקולד מריר
זאב ז'בוטינסקי 3 ירושלים 02-675-6649

כבוד ירושלמי בצלחת. מסעדת 02 (צילום: איתמר גינזבורג)
כבוד ירושלמי בצלחת. מסעדת 02 (צילום: איתמר גינזבורג)

אמש מבית קבוצת NOX מציגה את תפריט החורף של שף כפיר ינין ממשחקי השף
פולנטה, ריזוטו פטריות, קישוא בלאדי צלוי, טרטר בקר ומוסר ים צלוי – אלה רק חלק מהמנות שניתן למצוא בתפריט החורף החדש של השף כפיר ינין (כוכב משחקי השף) ל'אמש' המאופיין בחומרי גלם חורפיים כמו פטריות, ערמונים וירקות שורש.  
חלק מהמנות:  כרובית צזיקי - כרובית מטוגנת, צ׳ימיצ׳ורי, צזיקי יוגורט כבשים / מוצרלה בופאלו - מוצרלה קרועה, שמן זית, קרם עגבניות, פסטו / טרטר דג - אבוקדו, קרם פרש,  חזרת, סלסה של תפוחים וסלרי, ויניגרט עשבים, קרם עגבניות, פאף אורז / טרטר בקר - איולי חרדל, צלפים ואנשובי, פרמזן, חמוצים, טוסט/ פולנטה - פולנטה רכה מקמח תירס, ראגו פטריות וערמונים, שמן כמהין, אספרגוס, פרמזן / מוסר ים צלוי - תבשיל ירוקים וחומוס חמצמץ של חורף ,יוגורט לימוני 
לילינבלום 30 תל אביב 

תפריט חורף של אמש (צילום: אסף קרלה)
תפריט חורף של אמש (צילום: אסף קרלה)

שמני הזית החדשים של יקב טורא
עונת המסיק הסתיימה והביאה עמה שמנים טריים היישר מבית הבד של יקב טורא.
השמן הינו בלנד של הזנים פיקואל, ברנע וארבקינה. כרמי הזיתים גדלים על גדות נחל שילה  באדמת טרה-רוסה סלעית, באקלים קריר ובשמש בריאה. הייחודיות של שמן הזית מבית יקב טורא באה לידי ביטוי ברמת החומציות הנמוכה, בדרך כלל עד 0.3% ,הנמוכה בהרבה מרמת החמיצות הנדרשת לשמן זית כתית מעולה.
מחירים: 2 ליטר: 95 ש"ח; 5 ליטר: 215 ש"ח.

יקב טורא הינו יקב אחוזה אשר נוסד בשנת 2003 על ידי ארז וורד בן סעדון. היקב מגדל, מייצר ומוכר,הכל תחת קורת גג אחת מה שמאפשר לייצר את המוצרים ברמת איכות הגבוהה ביותר.

יקב טורא שמן זית  (צילום: באדיבות הלקוח)
יקב טורא שמן זית (צילום: באדיבות הלקוח)

דוריטוס ורשת מקסיקנה בשיתוף פעולה טעים במיוחד
המותג דוריטוס של 'עלית' נוחת ברשת המסעדות המקסיקנית 'מקסיקנה'. במסגרת שיתוף הפעולה, הושקו 2 מנות מיוחדות תחת השם  דוריטוס קון טודו, שפרושה בספרדית – "עם הכל", המורכבות מחטיפי דוריטוס בטעמי גריל או חמוץ-חריף ועליהן צ'ילי קון קרנה/ברבקואה (אסאדו מפורק) עם הסלסות  המפנקות של מקסיקנה : פיקו דה גאיו, איולי כוסברה, צ'ילפניו, גווקמולה ופלפלי חלפניוס. המנות משלבות את המרקמים והטעמים המקסיקניים הקלאסיים, בדיוק למי שמחפש נשנוש מושלם ופריך עם החבר'ה והמשפחה.
המנה מוגשת בתוך שקית הדוריטוס במסעדות הרשת בישיבה או ב Take away  וניתן גם להזמין את המנה במשלוחים להרכבה עצמית בבית או במשרד. המנות ללא גלוטן ומגיעות גם בגרסה טבעוניות.
החל מה- 1.2.23 למשך חודש או עד גמר המלאי, בכל סניפי רשת מקסיקנה.

דוריטוס-מקסיקנה (צילום: מולי נעים)
דוריטוס-מקסיקנה (צילום: מולי נעים)

חברת NESPRESSO משיקה קולקציה חדשה בהשראת תרבות הקפה באיטליה
NESPRESSO פותחת את השנה החדשה עם קפה משובח בהשקת קולקציה חדשה אשר פותחה בשיתוף אייקון האופנה האיטלקי, קיארה פראני, בהשראת הטעמים והמסורות של מחוזותיה של איטליה, בדגש על מילאנו.  . , שילוב טעמים קלאסי של דגנים קלויים ותווי קקאו וטעמים מרומזים של שוקולד מריר בכל לגימה.במסגרת הקולקציה החדשה יוצעו מגוון אביזרים במלאי מוגבל: ספל נסיעה מוזהבת ומארז שני ספלי אספרסו בצבעי שחור מט וזהב, אשר מייצרים  חווית קפה משובח בסטייל. במסגרת המהדורה המוגבלת, תינתן האפשרות לאוהבי הקפה לרכוש את מכונת Citiz ממשפחת מכונות אוריג'ינל, בעלת טוויסט עיצובי בסגנון איטלקי, אשר עטופה באומנות המזכירה את וילה נצ'י המפורסמת ומשלימה את חווית הקפה. 

איטליה מוזהבת של נספרסו (צילום: יחצ)
איטליה מוזהבת של נספרסו (צילום: יחצ)