מאסטר הראמן תום שמיר (תוםתום) יוצא מגבולות ביתו ומגיע לראשונה לתל אביב להתארח במוסד האוכל היפני 'אוקינאווה סושי' לשבועיים של חגיגת ראמן על כל גווניו. מתוך חלון קטן ומשוגע בקיר המסעדה בלבונטין, יגיש מידי ערב תוםתום את הגרסה שלו למנת הראמן המושלמת  החלון הצבעוני שיהווה צוהר מדליק למסעדות ראמן קטנות ברחבי יפן יפתח לקהל ב-26.2 ויפעל למשך שבועיים בלבד מידי ערב החל מהשעה 18:00 ועד גמר הראמן

הראמן של תום שמיר (צילום: תמוז רחמן)
הראמן של תום שמיר (צילום: תמוז רחמן)

תפריט מעבדת הראמן של תום יכלול מנות ראמן קבועות לצד משתנות, שאת  מלאכת רקיחת הציר והאטריות מכין תום שמיר תוך שימוש בטכניקות מסורתיות ועתיקות אותן הוא משכלל בשנים האחרונות בעבודה קשה ובהשפעת מסעותיו ביפן.
בגזרת המנות הקבועות ניתן יהיה למצוא: טונקאטסו הקאטה – מרק ראמן קרמי על ציר עצמות חזיר, טארה שויו, צ'אשו בטן חזיר, אג'יטמה, כרוב, נבטים, בצל ירוק ואצת נורי ומנת ראמן מיסו טבעונית על ציר ירקות שורש וחלב טבעוני, טארה מיסו, אצות ווקאמה, צ'אשו טופוריקקה, תירס טרי המושרה במירין, שמן שום ארומטי, שומשום קלוי ושמן שום שרוף.
בגזרת המנות המתחלפות ניתן יהיה למצוא \ראמנים משתנים לפי בחירתו של המאסטר: טורי פאייטן - ציר עוף סמיך, שמאלץ, צ'אשו חזה עוף במיסו, אג'יטמה, בצל ירוק, שרי, נבטים // ראמן שרימפס - ציר שרימפס ודגים, שרימפס חלוט, סורימי, בוק צ'וי, בצל ירוק, אג'יטמה // ראמן מיסו חזיר - ציר חזיר, מיסו טארה מירין, צ'אשו בטן חזיר, אג'יטמה, תירס טרי במירין, חמאה חומה ובצל לבן // ניבושי ראמן - ראמן סרדינים מיובשים, אג'יטמה, שמן ניבושי, צ'אשו צוואר חזיר /עוף , שתי סוגי אטריות, סרדין מיובש, בצל ירוק, ואף ספישל של מאזהסובה – ראמן יבש עם אטריות עבות, תבשיל חזיר/עוף/טבעוני, אבקת דגים, בצל ירוק, עירית שומית, אונסן טמאגו, בטן חזיר צלויה.

לשם השלמת החוויה היפנית הכוללת ימכרו בפו פאפ גם סאקה על סוגיו השונים, בירות יפניות מהחבית ואפילו קינוח מוצ'י יפני מסורתי במבחר טעמים, אשר יהיה ניתן לקחת לחוויית הפיקניק היפני המושלם בגן החשמל.

טווחי מחיר:  70-92 ₪ 

לבונטין 11, תל אביב-ימים א׳-ה׳ 18:00-22:00 או עד גמר המרק. שישי 12:00-15:30