זה לכאורה נראה נורא מסובך, לפתוח את הבצק, לשים אחד על השני, אבל בתכלס זה מאוד קל ומאוד טעים. אגב, בשנה שעברה הכנתי בבייקרי מופלטה במילוי ממרח פיסטוק, שמכינים ממחית פיסטוק, שוקולד לבן ופיסטוקים קלויים. אבל זה גם יקר יחסית וגם לא פשוט. לכן, כדי שהמתכון יהיה פשוט וקל, נמרח חמאה, דבש ונוטלה".
בשנים האחרונות אני נוהג לטייל במימונה בין בתים של משפחה וחברים. בחרתי במתכון לז'אבן, תערובת מרנג של חלבונים וסוכר שמככבת על כל שולחן ומסודרת בשכבות שביניהן מיני פיצוחים. הז'אבן מאוד קל להכנה. הפכתי אותו לקליל יותר, ובמקום הפיצוחים הקלאסיים שידכתי לו תותים טריים. המתכון גם מופחת סוכר יחסית למה ששמים בדרך כלל. טוויסט נוסף שמשדרג את המנה הוא השימוש בברנר, שמעניק למרנג שכבה זהובה".