הכינו את עצמכם למימונה: כל המתכונים שכדאי להכיר

ממופלטות, דרך דלעת מתקתקה ועד ממתקי פירות יבשים ומרציפן: שפים ואנשי קולינריה חולקים את המתכונים שלהם למטעמים המסורתיים שמככבים במימונה

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
יויו של השף אבי לוי
יויו של השף אבי לוי | צילום: רון ירקוני
8
גלריה

זה לכאורה נראה נורא מסובך, לפתוח את הבצק, לשים אחד על השני, אבל בתכלס זה מאוד קל ומאוד טעים. אגב, בשנה שעברה הכנתי בבייקרי מופלטה במילוי ממרח פיסטוק, שמכינים ממחית פיסטוק, שוקולד לבן ופיסטוקים קלויים. אבל זה גם יקר יחסית וגם לא פשוט. לכן, כדי שהמתכון יהיה פשוט וקל, נמרח חמאה, דבש ונוטלה".

מופלטה של אור שפיץ
מופלטה של אור שפיץ | צילום: פרטי
אור שפיץ
אור שפיץ | צילום: פרטי
עוגיות שומשום של מיקי שמו
עוגיות שומשום של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה

בשנים האחרונות אני נוהג לטייל במימונה בין בתים של משפחה וחברים. בחרתי במתכון לז'אבן, תערובת מרנג של חלבונים וסוכר שמככבת על כל שולחן ומסודרת בשכבות שביניהן מיני פיצוחים. הז'אבן מאוד קל להכנה. הפכתי אותו לקליל יותר, ובמקום הפיצוחים הקלאסיים שידכתי לו תותים טריים. המתכון גם מופחת סוכר יחסית למה ששמים בדרך כלל. טוויסט נוסף שמשדרג את המנה הוא השימוש בברנר, שמעניק למרנג שכבה זהובה".

ז'אבן
ז'אבן | צילום: אדי ישראל
רות סירקיס
רות סירקיס | צילום: אריאל בשור
יויו של השף אבי לוי
יויו של השף אבי לוי | צילום: רון ירקוני
דלעת מתקתקה של שאול בן אדרת
דלעת מתקתקה של שאול בן אדרת | צילום: איתמר פדידה
תגיות:
מתכונים
/
מימונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף