כמו דומינו ראלי: המסעדות בישראל משיכות להסגר - רשימה מעודכנת

בין מגפה עולמית, משברים פנימיים ומלחמה כוללת - המסעדות בישראל מתקשות יותר ויותר לשרוד. בעיקר בתל אביב אבל לא רק, מקומות רבים שסוגרים את שעריהם מרוכזים כאן ברשימה מעודכנת ומדכדכת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסעדת טופולופומפו
מסעדת טופולופומפו | צילום: אבשלום ששוני
18
גלריה
השף יוסי שיטרית
השף יוסי שיטרית | צילום: יחצ

קונתאי, תל אביב

לדבריו, "ניכנס עכשיו לתקופת שיפוץ וארגון קצרה ואחריה אני מתכנן להביא את היכולות שלי - ורק שלי - למקום. במהלך השנים הבנתי שיש הרבה אנשים שרוצים לאכול את האוכל שלי בצורה קלילה יותר ונגישה יותר מהיבה, ובדיוק מקום כזה אני הולך לפתוח שם. מאחל הצלחה לתומאס בהמשך דרכו".

אדמתי, תל אביב

מסעדת אדמתי
מסעדת אדמתי | צילום: אנטולי מיכאלו

"זה לא חזון שנשבר, אלא מציאות שנכפתה", נכתב בהודעת הסיום שלה, ובה קריאה לקהל להגיע לשבוע אחרון במוד האפי האוור קולקטיבי, "נפתחנו מתוך רצון לגעת באדמה המקומית, לזקק עונה לטעמים, ולתת מקום לבישול שמבוסס על חומרי גלם מקומיים, אנשים מקומיים, וסיפורים מקומיים. מאז עברו רק כמה חודשים, ובכל זאת, נדמה שעברו שנים.

"בין מלחמה מתמשכת למציאות כלכלית מטלטלת, בין עליית מחירים מתמדת למחסור בידיים עובדות - גם מקום כמו 'אדמתי', שנבנה באהבה ודיוק, נאלץ לעצור לרגע ולבחון את המשך הדרך. אנחנו לא נפרדים בשקט - אלא מבקשים לסיים נכון. זה לא עניין של כישלון, אלא של הקשר וזמן. הקמנו מקום שנגע בלב של אנשים, וזו זכות גדולה. עכשיו, כשברור שצריך לעצור, אנחנו רוצים לעשות זאת באחריות ובכבוד - ולסיים חזק ככל האפשר".

זופה, תל אביב

מסעדת זופה, תל אביב
מסעדת זופה, תל אביב | צילום: גילי אליאש

פרדס, תל אביב

ברק אהרוני במסעדת פרדס
ברק אהרוני במסעדת פרדס | צילום: מערכת וואלה, יניב גרנות

"ההחלטה על השהיית הפעילות התקבלה על אף אינספור ביקורות מהללות, בעקבות אתגרים משמעותיים בגיוס ושימור כוח אדם מקצועי", נכתב בהודעה הכואבת, "למרות האתגרים ועם הפנים קדימה, המסעדה צפויה לשוב לפעילות לקראת הקיץ, לאחר גיוס עובדים נרחב במתכונת חדשה ומפתיעה. עד פתיחתה המחודשת תפעל המסעדה לאירועים פרטיים בלבד".

וונג, תל אביב

מסעדת וונג בתל אביב
מסעדת וונג בתל אביב | צילום: בועז לביא

הדיינר איטלו-אמריקנו, תל אביב

הדיינר איטלו-אמריקנו
הדיינר איטלו-אמריקנו | צילום: אמיר מנחם

מה שהתחיל לפני כ-14 שנים כדיינר של גוצ'ה, והפך עם הזמן למזללה אמריקנית-איטלקית מושחתת אף יותר (זכורה ההבלחה המטריפה של המורטצה), סוגר דלתות בצל עבודות הרכבת הקלה הטוטאליות על רחוב אבן גבירול. ארוחת התנפלות אחרונה בהחלט תוגש בשבת, 11 בינואר.

"בסופו של יום, העבודות שנמשכות ונמתחות ומסרבות להסתיים הכריעו אותנו (כמו גם עסקים רבים ברחוב שפעם היה מרחובות הדגל של העיר)", נכתב בפוסט הפרידה, "אם זו הייתה זוגיות, היינו אומרים 'זה לא אנחנו, זו היא' (הרכבת. אגב, נת"ע, יש צפי?). אבל בינינו, אנחנו טיפוסים זוגיים, ולא שוללים קאמבק במקום אחר, בזמן אחר".

ויקי כריסטינה, תל אביב

מסעדת ויקי כריסטינה
מסעדת ויקי כריסטינה | צילום: יהונתן בן חיים

אחת המסעדות החזקות, המשגשגות והשמחות בעיר נפרדת ממתחם התחנה לאחר עשור וחצי של אפיל ישראלי-ספרדי שדיבר היטב לתיירים, ולתיירים ברוחם. ויקי כריסטינה הבליטה מימיה הראשונים עיצוב ברצלונאי ברוחו, שילבה טאפאסים וקריצות אירופאיות אחרות, והפקידה לאחרונה את מושכות המטבח בידיו של ברק אביטל.

בלאדי שיק ושווארמה וייסברג, תל אביב

ארז קומורובסקי בשווארמה וייסברג
ארז קומורובסקי בשווארמה וייסברג | צילום: אסף קרלה

משק עפאים, תל אביב

מסעדת משק עפאים
מסעדת משק עפאים | צילום: טלי רז

ההרפתקה האורבנית של הדיי עפאים ואנשיו הסתיימה באבחה מהירה למדי, לא יותר מחודשים ספורים לאחר פתיחת הדלתות במפלס הרחוב של מלון דה ג'ורג' בתל אביב. "המקום הזה איננו הראשון ואיננו האחרון שנפגע מהמלחמה הממושכת ומכישלונה של ממשלת המחדל ותילי מילים כבר נכתבו על המשבר בתיירות ובענפי האירוח ועוד. אבל אנחנו הרי חזקים. אנחנו חקלאים העמלים כל יום להוציא לחם מן הארץ ואין לנו את הפריבילגיה לעצור באמת", נכתב בפוסט הפרידה.

"העזים ממשיכות לתת חלב והתרנגולות ביצים, הגפן והזית עולים ומתחזקים, הפרי כבד על הבדים. יתר בתי-הקפה והמקומות שלנו ביפו ובירושלים, בעדנה, בהנסן, בבית הכרם ובמוזיאון ישראל, שנפתחו לפני המלחמה, עובדים ופועלים ומביאים את התוצרת מדי יום מהמשק אל העיר", כתבו בהמשך.

מילות הסיכום הבהירו כי "זה לא עלינו. זה על 101 החטופות והחטופים שנמקים עדיין במנהרות חמאס בגלל מחדלי ממשלת החורבן והעומד בראשה, זה על משפחות אלפי הנרצחות והנרצחים, הנופלות והנופלים שחייהן נקרעו לעד, זה על עשרות הקהילות העקורות והנודדות, על אלפי השורדים והשורדות המתמודדים מדי יום עם אובדן האמון ועם הפחד".

"לאנשים כמונו אין את הזכות להתלונן כשזעקת אחיותינו ואחינו, הורינו וילדינו מן המרתפים מהדהדת מדי יום ומדי שעה. אנחנו נתגבר ונשוב לפתוח עם בוא האביב, זה המטאורולגי או זה המדיני, הראשון מביניהם שיגיע. בינתיים אנחנו אומרים תודה לכן ולכם שביקרתם ואספתם את התוצרת מן המדפים", מסרו מהמסעדה.

קילומטראז', תל אביב

עידן בושארי במסעדת קילומטראז'
עידן בושארי במסעדת קילומטראז' | צילום: אפיק גבאי

גורדוס, חולון

מסעדת גורדוס בחולון
מסעדת גורדוס בחולון | צילום: אריאל עפרון

מסעדת השחיתויות וההגזמות בפארק פרס הודיעה על סגירה לאחר תשע שנות פעילות, וקלוריות. "לפעמים החגיגה נגמרת", נכתב בפוסט הפרידה שלה שתיאר "תקופה מטורפת של עליות ומורדות" והוקיר תודה על "הזכות להיות מקום מפלט עבור עשרות אלפי סועדים ומשפחות שחגגו פה רגעים שמחים, וגם מקום פרנסתם של מאות".

קפה דו סוליי וקפה חמניה בזל, תל אביב

קפה דו סוליי בתל אביב
קפה דו סוליי בתל אביב | צילום: מערכת וואלה, יניב גרנות

קבוצת בוקה לא רגילה במהלכים כאלה, אך זמנים לא רגילים מובילים כנראה להחלטות קשות, בדמות סגירת הבראסרי החדש מאוד שלה בצפון העיר, ואיתו הודעה על סיום הפעילות של ספוט הקפה והוולנס בשכונה שבצפון הישן.

אלגריה, תל אביב

אלגריה, תל אביב
אלגריה, תל אביב | צילום: נמרוד סונדרס
תומר אגאי במסעדת סנטה קתרינה
תומר אגאי במסעדת סנטה קתרינה | צילום: חיים יוסף

אור שפיץ, תל אביב

אור שפיץ בפתח הבייקרי
אור שפיץ בפתח הבייקרי | צילום: שי מכלוף, וואלה!

צ'נה, תל אביב

מסעדת צ'נה בתל אביב
מסעדת צ'נה בתל אביב | צילום: איתי רון פלאש 90

בעתו, חיפה

גיא רוזמרין בשוק תלפיות
גיא רוזמרין בשוק תלפיות | צילום: יפעת ירושלמי
תגיות:
מסעדנות
/
מסעדות שף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף