מזין וטעים: הסמבוסק העיראקי שיתפוס את כל תשומת הלב בארוחה

כשאין לי חשק להכין ארוחת ערב רגילה, אני נוהגת להכין מאכל אחד בלבד שמקבל את כל הפוקוס: כיסן הבצק - אחד מסמלי המטבח העיראקי

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
הסמבוסק העיראקי
הסמבוסק העיראקי | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

20 גרם שמרים טריים

4 כוסות קמח מנופה

1 כף סוכר

50 גרם מרגרינה מומסת

1־2 כוסות מים

1 חלבון ביצה

שמן לטיגון עמוק

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת עלה. צילום וסגנון: פסקל פרץ רובין
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת עלה. צילום וסגנון: פסקל פרץ רובין | מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת עלה. צילום וסגנון: פסקל פרץ רובין

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון טחון

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית פלפלת חריפה

2. שמים את הקמח בקערה רחבה וצרים גומה במרכז. שמים בגומה את המרגרינה המומסת ומפזרים סביב הקמח את גרגירי השמרים הטריים.

3. מפזרים את הסוכר ולשים תוך הוספת המים לפי ספיגת הבצק. לשים עד לקבלת בצק עדין וחלק. מכסים ומשהים להתפחה כחצי שעה.

4. להכנת המלית - מטגנים בשמן את הבצל, מוסיפים לחומוס הטחון ובוחשים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, בהרט ופלפלת חריפה.

אפשר להשתמש גם במלית מתוקה. סמבוסק. צילום וסגנון: פסקל פרץ רובין
אפשר להשתמש גם במלית מתוקה. סמבוסק. צילום וסגנון: פסקל פרץ רובין | אפשר להשתמש גם במלית מתוקה. סמבוסק. צילום וסגנון: פסקל פרץ רובין

5. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת עלה בעובי 1 סנטימטר. קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס או צלוחית. מניחים כפית גדושה מן המלית

במרכז כל עיגול.

6. מורחים את קצוות העיגול בחלבון הביצה ומקפלים לשניים. משהים להתפחה נוספת כ־20 דקות.

7. מחממים במחבת כבדה שמן בגובה 4־5 סנטימטרים או שמן עמוק, ומטגנים את הכיסנים עד לגוון זהוב. מגישים חם.

ממהרים? אפשר להשתמש בגרגירי חומוס משומרים שמסננים וטוחנים בהתאם.

אין זמן להתפחה? השתמשו במקום בשמרים ב־1 כף אבקת אפייה.

לא רוצים מרגרינה? החליפו ב־1/4 כוס שמן.

שומרים על המשקל? הכינו את כיסני הסמבוסק בקוטר של כוס (כ־10 סנטימטרים).

לא רוצים לטגן? רססו קלות בתרסיס שמן ואפו בחום בינוני עד להשחמה.

תגיות:
אוכל
/
סמבוסק
/
מתכונים לפסח
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף