מבוא לפחמימה: יצאנו ללמוד להכין לחם מקצועי וחזרנו עם מתכון לפוקאצ'ה

חובבי הפחמימות התעוררו: יצאנו לשיעור שכולו לחמים מלאי ניחוחות וטעמים, לשנו, התפחנו, נהנו ובעיקר זללנו. ולא פחות חשוב - חזרנו עם מתכון לפוקאצ'ה המושלמת להכין בבית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פוקאצ'ה ביתית
פוקאצ'ה ביתית | צילום: מתוך דף הפייסבוק של בית ספר בישולים
4
גלריה
גילגולו של בצק, אסף מראה לנו שבצק זה לא דבר מפחיד
גילגולו של בצק, אסף מראה לנו שבצק זה לא דבר מפחיד | צילום: אסנת גואטה
בצק פוקאצה וכיכר לחם - שלב העיצוב
בצק פוקאצה וכיכר לחם - שלב העיצוב | צילום: אסנת גואטה

בשלב הזה אנחנו לומדים על טמפרטורה רצויה שהלחם צריך להגיע אליה אחרי הלישה, מה קובע אותה וכמה קל לחשב את זה (מזל שעשיתי 5 יחידות מתמטיקה בחיי). אנחנו לומדים שצורת הלחם והעיצוב שלו היא חלק הכרחי ביותר בתפיחה, וכמה חשוב לייצר צורה שתיתן לחום לזרום כמו שצריך ולתפוח. אנחנו לומדים על "אוטוליזה" - שיטה שמגיעה מעולמות אפייה עתיקים, שם לא היו חדרי תפיחה או זמן להתעסק עם הלחם ופשוט נתנו לו לשבת כמה שעות ליצירת גלוטן בצורה הטבעית (כ"כ מתאים לעצלנים כמוני). למדנו גם על סוגי הקמחים שיש היום בשוק.

תראו איזה יופי של גלוטן
תראו איזה יופי של גלוטן | צילום: אסנת גואטה

הזמן טס, שתינו כבר איזה שלוש כוסות קפה, התיישבנו לאכול מכל מה שעשינו, שזה החלק הכי כיפי ואפילו החבר'ה של הקונדיטוריה הביאו לנו משהו מתוק, והגיע הזמן לסיים את השיעור. אסף נותן כמה טיפים קטנים לעבודה בבית וכולנו עומדים כמו ילדים קטנים ומתלהבים אל מול התנור, ומחכים בעיניים נוצצות לקחת את הכיכרות לחם שלנו הביתה.

תגיות:
לחם
/
קורס בישול
/
בית ספר לבישול "בישולים"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף