הגעגועים שלנו לתאילנד הביאו אותנו עד לשף מידד סטיבינסקי, שחזר אחרי שהייה של שנים רבות בתאילנד, היישר לדלי אסייאתי, שם היה שף המסעדה. ממש עכשיו, מספרות לנו השמועות, עומד מידד לפתוח מסעדה תאילנדית ולהשיק במקביל ספר בישול תאילנדי, שיעביר אתכם מסע קולינרי ברחבי תאילנד. עד שהספר ייצא לאור, הסכים מידד לתת לנו מתכון של המרקים האהובים עליו, שמתאים גם לימי הקיץ אבל נראה לי שהוא יהיה מושלם לסופ"ש החורפי המתוכנן לנו.
מרק הטום סאאפ הינו הגירסה הצלולה יותר של מרקי צפון מזרח תאילנד, ומגיע אלינו מחבל איסאן שבצפון מזרח המדינה. טום סאאפ בשפה האיסאנית משמעותו - מרק מורתח טעים. כשמו כן הוא, מרק הטום סאאפ הוא בעצם תמצית הטעמים של שלושת עשבי התיבול איתם מתחיל כמעט כל בישול תאילנדי- למון גראס -גלנגל- עלי כפיר, ומהם מופק טעמו המופלא של המרק.
בתאילנד, מרק הטום סאאפ ייאכל כמנת חלוקה וכתוספת לארוחה השלמה. המרק לרוב יכלול נתחי חזיר מורתחים כגון "גאדוק מו", שהם נתחי ספרייס ריבס לבן הפרוסים לפרוסות דקות יחד עם העצמות בעזרת גרזן מטבח (קופיץ). גרסאות נוספות יכללו נתחי צוואר חזיר (קו מו) , בטן חזיר שמנמנה (מו סאם צ'אן) או נתחים מן הירך האחורית. למי שרוצה גירסה כשרה ניתן להמיר את בשר החזיר בנתחי עוף יחסית שמנים כגון כנפיים או ירך.