לא רק דים סאם: היתרונות של שיטת הבישול באדים

השיעור להיום: שיטת הבישול הצבעונית, הפשוטה והטעימה ביותר, שמשום מה לא תפסה כאן בארץ וחבל. וגם: איך להכין גיוזה מושלמת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סירי אידוי בשוק בתאילנד
סירי אידוי בשוק בתאילנד | צילום: FREEPIK
4
גלריה

באחד מהטיולים שלי לתאילנד הגעתי לדוכן גדול ובתוכו חמישה תאילנדים לבושי לבן ואפופי אדים, ממש כמו בסרט עתידני. מסביבם עשרות סירי אידוי ומתוכם נשלפו דים סאם שמנמנים ורכים לצד מחבתות עם גיוזות שנצרבו במהירות והכל בלי רעש כמעט, רק רחש הכלים והסועדים שעמדו מסביב ביראת כבוד.

בישול בנוזלים ואדים לא מתייחס רק אל אותם דים סאם שמנמנים, אלא לשיטת בישול ותיקה שקיימת שנים רבות בעולם האסיאתי ואומצה גם על ידי העולם המערבי לפני שנים רבות. לצערי אצלנו היא פחות תפסה.

בעידן שבו השמן הפך למילה גסה ותכלס כי למי יש כח לעמוד ולטגן, קצת מוזר שאידוי לא הפכה להיות שיטת בישול פופולרית בארץ, בעיקר בזכות זה שהיא חוסכת גם קלוריות וגם לכלוך וכזו שמספקת מנה טעימה ויפה במיוחד וזו שיטה שמאד מתאימה לתזונה הים תיכונית.

מאדים. שיעור בבית הספר בישולים
מאדים. שיעור בבית הספר בישולים | צילום: אמיר מנחם

בוא נדבר על אידוי

בישול באידוי מתבצע באמצעות אדים של נוזלים חמים. בטכניקה זו נשמרים לא רק הערכים התזונתיים של המזון, אלא גם צורתו וצבעיו. כך שלמרות מה שחשבתם, אידוי של עד 7 דקות יספק לכם ירקות מושלמים, נגיסים ובעלי צבע עז שלעולם לא תקבלו בבישול במים.

האידוי מתבצע בסיר בעל מספר מפלסים המונחים זה על זה כשהתחתית מחוררת לזרימה של אוויר. במפלס התחתון מים (או כל נוזל אחר) רותחים שאדיהם מבשלים את המזון המונח במפלסים העליונים. לכן אם אתם מתכננים לבשל כמה דברים במקביל, חשוב לדעת מה לשים בחלק התחתון ומה בעליון.

חשוב לדעת לפני שמתחילים

סלסלאות עם דגים מאודים בשוק בתאילנד
סלסלאות עם דגים מאודים בשוק בתאילנד | צילום: FREEPIK

חסרונות האידוי ופתרונות

מצורף סרטון הסבר מעולה שסיפקו לנו מבית הספר בישולים. ולכל שאלות אני כאן.

גיוזה במילוי פרגית אסייאתית

ההכנה ל-30 דפי גיוזה

ביס של שלמות . הכנת גיוזה בבה''ס בישולים
ביס של שלמות . הכנת גיוזה בבה''ס בישולים | צילום: אמיר מנחם
תגיות:
בישול
/
גיוזה
/
אידוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף