מצרכים לבסיס העוגה

180 גרם קמח שקדים (1 כוס ו-1/3)
120 גרם קמח (2/3 כוס)
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות (חצי חבילה וקצת)
120 גרם סוכר לבן (1 כוס)
3 גרם מלח דק (חצי כפית)
10 גרם מים (1 כף)

אופן הכנת הבסיס: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר. משטחים את התערובת על מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות. נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי. 

מצרכים לקרם גבינה

4 גביעים שמנת חמוצה 27% שומן (למשל שמנת של פעם)
70 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
250 גרם שוקולד לבן
10 גרם מחית וניל (1 כפית)
4 יחידות חלמון ביצה (החלק הצהוב)
10 גרם ג'לטין דגים (כפית וחצי)
30 גרם מים קרים (3 כפות)

אופן הכנת קרם הגבינה: משרים את הג'לטין דגים במים הקרים כ-10 דקות. בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן. מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הוניל, החלמונים, והג'לטין. טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת. במיקסר מקציפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר למסה אוורירית וחזקה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת. 

הרכבת העוגה: בתבנית עוגה בקוטר 28 ס"מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס. שופכים את תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים. מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת. ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה. בתאבון!

* רשת מאמא גרג היא מקבוצת רשת קפה גרג המונה 120 סניפים ברחבי הארץ ונמצאת בבעלות יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי ומונה