מתוק או מלוח? מנות הקיץ הפשוטות שיקלו על החום הכבד

כשהימים הופכים לחמים, אנחנו חושבים על דרכים להקל את החיים: הנה כמה מנות קלילות שהכנתן פשוטה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קלחי שומר בתנור וגבינה בולגרית
קלחי שומר בתנור וגבינה בולגרית | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

בשבוע הבא ייצאו תלמידי התיכונים לחופשת הקיץ ומיד אחריהם גם תלמידי היסודי. במהרה הימים יהפכו חמים יותר ויותר ונחשוב על דרכים להקל את החיים שלנו, בכל ההיבטים. כך אני מרגישה גם לגבי הכנת האוכל.

בתקופה הזו הכנת המאכלים מהירה יותר ולא מורכבת, המנות הופכות קלילות, וחומרי הגלם משתנים. בדרך כלל בשיא עונת הקיץ אני מתרחקת ממקור חום, כלומר מהתנור, אבל כעת אני לא משביתה אותו לגמרי אלא הופכת את המתכונים שמהם אני מכינה לכאלו שאינם דורשים זמן אפייה ממושך או בישול בחום גבוה, כך שהם עושים את המלאכה במינימום זמן ועם המון טעם.

שומר צלוי וגבינה מלוחה

החומרים (ל־6 מנות):

להגשה:

אופן ההכנה:

1. מנקים היטב את קלחי השומר וחותכים אותם לשמיניות. מנקים את הבצלים הירוקים וחותכים דק לפרוסות. כך גם את הפלפלים החריפים.

3. מזלפים שמן זית על הירקות בכמות נדיבה. מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה, 180־190 מעלות. אופים במשך 20־25 דקות. מסירים את הכיסויים וממשיכים לאפות עוד 10־5 דקות ללא כיסוי, עד שהשומר מקבל גוון זהוב ומגיע לרמת ההכנה הרצויה (אני אוהבת שהשומר קריספי, לכן אופה אותו במשך זמן רב יותר).

4. מוציאים מהתנור ומצננים. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים מעל השומר, מעטרים בעלי נענע ובזילוף נוסף של שמן זית.

צזיקי / יוגורט עם מלפפונים

החומרים (ל־6 מנות):

לעיטור והגשה:

1. מערבבים היטב בקערה רחבה את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

2. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים לפחות, לחיזוק הטעמים.

3. מוסיפים קוביות קרח, מעטרים בשמיר קצוץ (או בעלי נענע) ובקוביות קטנות של מלפפונים, מזלפים מעט שמן זית. מגישים קר מאוד.

פסטה עם אפונה, טונה ו/או טופו

החומרים (ל־8־6 מנות):

פסטה עם אפונה ירוקה וטונה
פסטה עם אפונה ירוקה וטונה | צילום: פסקל פרץ-רובין

1. מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים עם מלח גס. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ־8 דקות, עד שהפסטה בדרגת “אל דנטה". כלומר רכה, אך לא רכה מדי. מסננים.

2. שמים בקערה גדולה את האפונה וקורט המלח. יוצקים מים רותחים ומשהים 5 דקות. מסננים.

3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית ומאדים את הבצל במשך כ־3־2 דקות. מוסיפים את השום ומאדים כדקה. מוסיפים את הטופו (אם משתמשים בטופו) ואת רוטב הסויה ומבשלים דקה. מוסיפים את האפונה ואת הפטרוזיליה, מנמיכים את האש ומבשלים דקה.

4. מסננים היטב את הטונה מהשמן, מוסיפים את נתחי הטונה והפסטה ומערבבים היטב.

5. מעבירים את הפסטה לכלי הגשה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס, מפזרים מעל עוד פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם או קר.

קוגלהוף / עוגת שמרים אוורירית

החומרים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס”מ):

להתפחת השמרים:

לתוספת:

לבצק:

לציפוי:

לעיטור:

1. בקערית בינונית מערבבים את השמרים, הסוכר, הקמח והמים לבלילה אחידה. מכסים ומתפיחים כ־30 דקות.

2. בקערית מערבבים את הצימוקים עם הרום או היין ומשהים לספיגת הנוזלים וריכוך הצימוקים.

3. להכנת הבצק: שמים בקערת מערבל את תערובת השמרים והסוכר ומערבלים בוו הלישה במשך דקה. מוסיפים תוך כדי ערבול אטי את הביצים, החמאה המומסת, החלב, קליפת הלימון או התפוז, תמצית הווניל והמלח. בהדרגה, תוך ערבול, מוסיפים את הקמח. מערבלים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את הצימוקים על נוזליהם ומבליעים בבצק.

4. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת או בתרסיס שמן בטעם חמאה. מפזרים סוכר כך שירפד היטב את תחתית התבנית ודופנותיה, ומסדרים את פרוסות השקדים בתחתית ומעט בדפנות. יוצקים את עיסת הבצק אל התבנית, מכסים ומשהים להתפחה כשעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (170־180 מעלות) במשך כ־40־35 דקות. מצננים מעט והופכים על כלי הגשה. עוגת הקוגלהוף נחשפת בשיא הדרה. מפדרים אותה קלות באבקת סוכר.

טיפסקל:

במקום להתפיח את הבצק במקום חמים, אפשר להתפיח אותו במקרר במשך ארבע שעות.

אפשר להיות יצירתיים ולשלב בעוגה מליות לפי טעמכם, כמו ממרח שוקולד עשיר עם אגוזים, פירות מיובשים, פרג, אגוזים וחלווה, קינמון ועוד.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
קיץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף