בראוניז הם ריבועי שוקולד מפוצצים בשוקולד, עסיסיים, נימוחים ועשירים. כל שנדרש הוא רבע שעה של עבודה, ועוד חצי שעה של אפייה, וקיבלתם את הבראוניז הכי משגעים בסביבה. אני אוהבת לפנק את ילדיי בריבועי בראוניז. לבראוניז יש עשרות גרסאות הכנה ושלל תוספות שניתן להוסיף לבלילה, למשל אגוזים, שוקולד לבן, צימוקים - כל אלו יוצרים ריבועי בראוניז בטעמים נפלאים.
העיקרון החשוב ביותר בהכנת בראוניז הוא להקפיד על זמני האפייה היות שאפייה ארוכה מדי מייבשת אותם, והם מאבדים מאיכותם. רצוי להקפיד על גודל התבנית: תבנית קטנה מדי תניב עוגיות עבות וגבוהות מדי, ולכן יש להקפיד שגובה עיסת הבצק בתבנית יהיה 1 ס"מ. אם מרפדים את התבנית בנייר אפייה, הדבר יקל את הוצאת העוגה לפני החיתוך לריבועים. חשוב לצנן היטב את העוגה קודם לחיתוך. הבראוניז נשמרים עד שבוע במקרר וניתנים להקפאה.