לאורך השנים, כשילדיי היו צעירים ובמסגרות השונות, תמיד הרגשתי שעליי להיות יצירתית ולהגיש להם בארוחת הצהריים את המטעמים שהם אוהבים. עם הזמן הבנתי שעליי לשלב גם מאכלים וחומרי גלם שאולי לא אהובים עליהם אך הכרחיים להתפתחותם. השנים חלפו וצברתי מתכונים מגוונים, מיוחדים ובעיקר טעימים, שזכו להצלחה גדולה אצל בני משפחתי ואף הפכו ל"בני משפחה". כן, כן, התבשילים הפכו לחלק מהמשפחה. אחרת איך תסבירו את זה שגם היום, כשילדיי בוגרים, אחרי שירות צבאי וחלקם נשואים, הם פתאום מבקשים מטעמים שהוכנו לקראת בואם מבית הספר או סתם בחופשה כשהיה עליי לדאוג לארוחת צהריים?

מתלבטים מה להכין לארוחת הערב? המתכון שאתם צריכים להכיר
גילה את העוף המטוגן המושלם? המקום החדש של השף אהרוני

למתכונים נוספים לחצו כאן לאתר של פסקל

זהו המתכון שהתבקשתי להכין לפני מספר שבועות לאחד מבניי שהתגעגע לטעם. חשבתי שהוא יתאים גם לכם. תוכלו לאמץ אותו במטבח, הכינו אותו והוא יעזור לכם בימים שהילדים בחופשה מהמסגרות וגם כאשר יחזרו אל המסגרות הלימודיות.

רגע לפני שאתם רצים למטבח להכינו, חשוב שתדעו שחזה העוף אהוב מאוד על הילדים ולא חייבים להכין ממנו רק שניצל. אפשר לחתוך אותו לרצועות דקיקות ולבשלו ברוטב בתוספת עשבי תיבול מצוינים כאלה או אחרים שאתם יודעים שחביבים על ילדכם. המתכון הזה עושה חיבור מושלם בין רצועות עוף וירקות. תבשיל עשיר וקל להכנה, שהופך למנה מצוינת לארוחת צהריים, בעיקר כאשר אתם דחוקים בזמן וצריכים להכין במהירות ארוחת צהריים לילדים.

רצועות חזה עוף, אפונה וגזר

חומרים ל־6־4 מנות:

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3־2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לטבעות
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כפית אריסה או פלפלת אדומה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 1/2 2־3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים מספר דקות עד לגוון לבן. מוציאים אל צלחת.

2. מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים 5־4 דקות. מוסיפים את השום, פרוסות הגזרים, מאדים כ־5 דקות ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת רצועות העוף ומערבבים. מתבלים באריסה (או בפלפלת מתוקה), כמון, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים ויוצקים חצי מכמות הנוזלים.

4. מכסים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את האפונה ואת יתר הנוזלים מכסים ומבשלים כ־15 דקות על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.

5. מגישים חם על מצע של גרגירי אורז לבן מבושל. מעטרים בעלי פטרוזיליה.

טיפסקל

 אפשר להשתמש בשקית של אפונה וגזר קפואים או באחד הלקטים עם ירקות שונים שאתם יודעים שבני המשפחה אוהבים.
 ואם יש לכם זמן ואתם רוצים להוסיף עניין, הכינו מראש כדורי עוף, העשירו אותם בעשבי תיבול וטעמים אהובים והקפיאו אותם. תמיד תוכלו לשלוף את כדורי העוף ולשגר אותם אל התבשיל שתכינו. כך תקבלו גיוון של טעם ונראות לתבשיל הקל הזה עבור הילדים.