לקראת סיומו של החופש הגדול, כדאי לבלות עם הילדים שעה קלילה במטבח במה שאני מכנה "שעת יצירה מתוקה לילדים". כאמא לארבעה בנים אני יודעת שהימים של החופש הגדול הם מאתגרים במיוחד. לכן במהלך השנים אימצתי שיטה ששכללתי ושיפרתי מחופשה לחופשה: הכנסתי את ילדיי למטבח בהתאם לגילם, ויצרתי עבורם מעין קייטנה לבישול או אפייה.

סוג של קסם: המתכון לפשטידה שאתם חייבים להכיר
צריכים ארוחת צהריים מהירה? מתכון מנצח לחזה עוף וירקות | פסקל פרץ-רובין

גם אתם יכולים לאמץ את המנהג שלי ולאפות עוגיות יחד עם הילדים, למשל עוגיות שבשבת גבינה עם ריבה אדומה, עשויות בצק פריך. הבצק הפריך הוא רך ונוח לעבודה, וכשממתינים עד שהבצק יתגבש במקרר, זה הזמן ללמוד מעט על איפוק וסבלנות. אז מגיע השלב שבו מקמחים את שולחן העבודה או השיש במטבח ומלמדים את הילדים איך מרדדים ועד כמה. לבסוף מעצבים, ממלאים בריבה ואופים. לא שוכחים לסיים בניקיון המטבח.

עוגיות שבשבת גבינה פריכות עם ריבה אדומה

החומרים (לכ־25 יחידות):

  • 170 גרם גבינה שמנה (25%־30% שומן)
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 120 גרם חמאה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2/ו־3/4 כוס קמח מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס ריבה אדומה או פטל

לבזיקה:

  • 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערת מערבל חשמלי את הגבינה. מוסיפים את הביצה ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים את קליפת הלימון, החמאה, אבקת הסוכר, הקמח והמלח ומערבלים לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מהדפנות. מניחים בקערה ומשהים לפחות לשעה במקרר. אפשר גם להכניס את כל החומרים לקערה וללוש את הכל יחד לבצק אחיד, שאותו משהים במקרר עד להתייצבות הבצק למשך שעתיים־שלוש.
  2. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ (את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד שמסיימים עם החלק הראשון).
  3. חותכים לריבועים בגודל 8 ס"מ עם חותכן פיצה או גלגלת משוננת. מסדרים את הריבועים בתבניות. חותכים פס באורך 2 ס"מ בכל פינה של ריבוע כך שייווצרו שני משולשים קטנים בכל פינה. נוטלים מעט (כחצי כפית) מהריבה ומניחים במרכז כל ריבוע. מקפלים משולש אחד בכל פינה של הריבוע לקבלת מראה שבשבת.
  4. אופים בתנור שחומם מראש בחום 170־175 מעלות במשך כ־10־12 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב ובוזקים מעט אבקת סוכר.

למתכונים נוספים של פסקל פרץ רובין >>

טיפסקל

  • חשוב לא ללוש את הבצק יתר על המידה. מאחר שחום הידיים ממיס את השומן (מרגרינה או חמאה), מתקבלת התחושה שיש להוסיף עוד קמח, ואז הבצק הופך לנוקשה מדי. כדאי ללוש את הבצק רק עד שכל החומרים מתאחדים ולהניח במקרר כדי שהשומן ייצב את הבצק.
  • הבצק ניתן להקפאה. במקרה זה יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד, ולפני השימוש להפשיר במקרר באטיות.
  • אם הילדים אינם מצליחים ליצור את עוגיות השבשבת, אפשר ליצור כדורים קטנים ובעזרת שבלונות לתת להם צורה או לחלופין ללחוץ במרכז העוגייה עם האגודל. את השקעים ממלאים בריבה שאתם אוהבים, ואז אופים. מתאים לגילי 4 עד 7.