עוד רגע החיים חוזרים למסלולם והילדים חוזרים לשגרה. זה הזמן להתחיל להתארגן עם שלל מנות לארוחות הצהריים שכל אחד מהילדים ישמח שיחכו לו בבית.

יש לכם סוכרת? אלה חטיפי הקיץ הטובים ביותר עבורכם
אוכל, אווירה וחצר קסומה: המסעדה שאתם חייבים להכיר ברחובות

לדעתי אין כמו סיר קציצות כדי לספק אנרגיה וניחוח של בישול ביתי. אינני מכירה אדם אחד, ילד או בוגר, שלא אוהב קציצות. הן יכולות להיות מבשר בקר, עוף, דגים, ירקות ודגנים. בשריות, צמחוניות או טבעוניות. אפויות, מטוגנות או שוחות ברוטב עגבניות פיקנטי. לקציצות, כפי שאתם מבינים, יש המון גרסאות וטכניקות הכנה, מה שמאפשר חופש ויצירתיות במטבח. בחרתי להתמקד בקציצות דגים.

נדרשו לי ניסיונות רבים כדי לגרום לילדיי לחבב דגים. התנהלה בביתי מלחמת התשה של ממש. האמינו לי, נדרשו לי עשרות בדיקות, וסגנונות בישול שונים עברו תחת ידי, על מנת למצוא את המתכון שימצא דרך ללבם. אחרי ניסיונות רבים, אלו הקציצות שאהובות על ילדיי. אלו קציצות המכילות כמות גדולה של עשבי תיבול, מה שנותן להן מן גוון ירקרק כהה, והטיגון השחים אותן עוד יותר, וכך על אף הצבע, הן זכו להצלחה אדירה במשפחתי.

קציצות דגים ברוטב עגבניות
החומרים: (לכ־16 קציצות או יותר, בהתאם לקוטר)
1 ק"ג דג טחון לפי בחירתכם
4 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב או 1/2 כוס קמח מצה
2 ביצים L
1/2 ראש שום קלוף וכתוש
1 צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה

1/2 צרור כוסברה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל ירוק בדרגת חריפות קלה קצוץ דק
1/2 כפית פלפלת חריפה
1/2 כפית כמון
1 כפית בהרת
1/2 כפית כורכום – לא חובה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

הקציצות של פסקל  (צילום: פסקל פרץ-רובין)
הקציצות של פסקל (צילום: פסקל פרץ-רובין)

לרוטב העגבניות:
3־2 כפות שמן זית
1 כף שום כתוש
1 קופסת עגבניות מרוסקות (250 גרם)
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
2 כפיות כמון
1 כפית פפריקה
1 כוס מים
מלח פלפל לפי הטעם
1/2 כפית סילאן

אופן ההכנה:
1.מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים עד ליצירת עיסה אחידה וחלקה, מכניסים למקרר לחצי שעה. נוטלים מעט מהעיסה ויוצרים קציצות עגולות בקוטר 6־5 ס"מ, פוחסים ומשטחים את הקציצות מעט בכף היד.

2.מחממים שמן במחבת לטיגון רדוד (גובה השמן במחבת צריך להיות 3־2 ס"מ). מטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב.

3.הכנת הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מטגנים קלות את השום הקצוץ, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הכמון והפפריקה, מערבבים.

4.מוסיפים את המים, מלח, פלפל וסילאן. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קציצות הדגים. מבשלים כעשר דקות מכל צד וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד להסמכת הרוטב. מגישים חם על מצע גרגירי אורז, פתיתים או פירה.

טיפסקל
 אפשר להשתמש בכל סוג דג שאתם אוהבים.
 אפשר לגוון את סוגי עשבי התיבול והתבלינים לפי טעמכם. במקום לחם אפשר להשתמש בקמח מצה או בשיבולת שועל.
 אוהבים עיסה אוורירית? הוסיפו יותר ביצים. אם אתם מעדיפים עיסה דחוסה הפחיתו את מספר הביצים.
 אפשר להקפיא את תבשיל הקציצות ברוטב ואת קציצות הדגים אחרי הטיגון.

לעוד מתכונים של פסקל