קרפצ'יו סלק ואבוקדו

מרכיבים:
2 סלקים טריים בגודל בינוני
1 אבוקדו
מלח ים

לקישוט וטעם:
40 גרם אגוזי לוז קלויים
25 גרם גבינת פרמז'ן (או גבינה טבעונית)
עלי בזיליקום

לרוטב: 
50 מ''ל שמן זית כתית מעולה
20 מ''ל חומץ בלסמי
כפית חרדל גרגירים
מלח ופלפל שחור גרוס 
עשבי תיבול

למיונז זיתים (לא חובה):
100 מ''ל חלב סויה לא מתוק
200 מ''ל שמן חמניות
15 מ''ל חומץ תפוחים
50 גר' זיתים שחורים ללא הגלעין

אופן ההכנה:

  1. על תבנית אפייה מפזרים מלח ים ומניחים את הסלקים בשלמותם. מפזרים שכבה נוספת של מלח ים ואופים את הסלקים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות. בודקים אם הסלקים נאפו באמצעות קיסם. כשהם מתרככים מניחים בצד להצטננות.
  2. קולפים את הקליפה וחותכים את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת קוצץ ירקות מנדולינה. מומלץ לעשות זאת עם כפפות. חוזרים על הפעולה גם עם האבוקדו ופורסים לפרוסות דקות.
  3. מערבבים בקערה יחדיו את כל מרכיבי הרוטב.
  4. על גבי צלחת גדולה ושטוחה, מסדרים את פרוסות הסלק והאבוקדו, ובוזקים מעליהם את הרוטב בעזרת מברשת סיליקון. מפזרים את אגוזי הלוז, גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום מעל הרוטב.
  5. להכנת מיונז הזיתים: מוזגים את חלב הסויה לבלנדר ומערבבים במהירות בעוצמה בינונית, תוך כדי מוזגים את שמן הזית, מעט בכל פעם. כאשר התערובת מקבלת מרקם של תחליב, מערבבים במהירות הגבוהה ביותר, מוסיפים זיתים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  6. מזלפים בעזרת כפית נקודות של מיונז זיתים על מנת הקרפצ'יו ומגישים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

קרפצ'יו חציל. באדיבות ליאור חיליץ השף הראשי של רשת קפה ביגה  (צילום: יחצ)
קרפצ'יו חציל. באדיבות ליאור חיליץ השף הראשי של רשת קפה ביגה  (צילום: יחצ)

קרפצ'יו חציל

מרכיבים:
1 חציל מקולף
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס 
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום קצוצה
פלפל חריף (לפי הטעם)
טחינה לבנה 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את החציל ומשמנים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 175 מעלות למשך כ-45 דקות.
  2. כשהחציל קלוי חותכים אותו לקוביות בגודל 3-4 ס"מ.
  3. על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) מניחים דף אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה. מעליהם מניחים דף אפייה נוסף ומשטחים את החציל בעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).
  4. מערבבים בקערה את הפטרוזיליה הקצוצה, שום קצוץ, ופלפל חריף לפי הטעם.
  5. מתבלים שוב את החציל עם מעט מלח ומורחים בנדיבות מעל את תערובת הפטרוזיליה.
  6. מזלפים מעל טחינה לבנה.

המתכון באדיבות ליאור חיליץ השף הראשי של רשת קפה ביגה