מאפה שושני תפוחים

החומרים:


1 חבילה בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון
בטעם טבעי
5 תפוחי גרנד סמית
50 גרם חמוציות
2 כפיות קינמון
3 כפות סוכר חום

להגשה:
דבש

אופן ההכנה:

פורסים לפרוסות את התפוחים על קליפתם.
מניחים את התפוחים בקערה עם מים ומכניסים למיקרוגל ל־2 דקות (לריכוך הפרוסות). מוציאים את התפוחים ומסננים מהנוזלים. מפזרים את הקינמון והסוכר החום ומערבבים קלות.
פורסים יריעת בצק עלים וחותכים לרצועות ברוחב של 5 ס"מ.
מורחים על כל רצועה גבינת נפוליאון ומסדרים מעל באופן צמוד את פרוסות התפוחים בשורה. מגלגלים כך שתתקבל צורה של שושנה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
מניחים את השושנים בצמידות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל חמוציות.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25־30 דקות, או עד להזהבה. מצננים ומזלפים דבש מעל.


בתיאבון!