דלורית צלויה
עם דבש וגבינות


החומרים:
דלורית קטנה (1 ק"ג בערך)
⅓ כוס דבש
⅓ כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
½ שקית (150 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
1 כפית גדושה מלח גס
מעט גבעולי רוזמרין


אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
חוצים את הדלורית לאורך ומוציאים את הגרעינים. חותכים את הדלורית לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ובאורך כ־6 ס"מ. בקערה גדולה מערבבים את השמן, הדבש והחומץ. מוסיפים את פלחי הדלורית ומערבבים היטב.
מניחים את פרוסות הדלורית על התבנית ומברישים מעל במשרה שנותרה. אופים כ־15 דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים פתיתי טריו של “השף הלבן", מלח גס ואת גבעולי הרוזמרין וממשיכים לאפות כ־7־10 דקות או עד להתרככות והזהבה. מגישים חם למרכז שולחן.


בתיאבון!