עוגת ביסקוויטים. בואו נדבר עליה שניה. העוגה הכי יפה, הכי טעימה - זאת שברגע שנניח אותה על השולחן היא תתפוס את ההצגה של כל יתר הקינוחים שלידה. מצד אחד היא הכי פשוטה, אבל מצד שני גם הכי מרשימה. משהו בפשטות שלה הופך אותה לעוגה הכי מושחתת בשולחן, לכזאת שתתחסל תוך שניות ספורות. היופי בה הוא שהיא טעימה בכל מצב. אפשר לשים אותה במקרר ולהנות מהרכות שלה ומשילוב הטעמים שבין הביסקוויטים לקרם, ואפשר גם להקפיא אותה ולהנות מעוגת קסטה מטריפה. בקיצור, אין ספק שזו עוגה מנצחת. 
דבר חשוב נוסף לגבי הציפוי של העוגה, תוכלו לבחור בציפוי גנאש או ציפוי של שוקולד מגורד. בהבטחה שלי, לא משנה במי תבחרו שניהם מתאימים בול. אז יאללה, עכשיו מה שנשאר זה לקרוא את המתכון וללכת להכין. 10 דקות ויש להם עוגה מושלמת. 

עוגת ביסקוויטים (צילום: ליאל עזור)
עוגת ביסקוויטים (צילום: ליאל עזור)

מרכיבים:
- 500 גרם ביסקוויטים פתיבר
- 2 שמנת מתוקה
- כוס חלב 
- 2 אינסטנט פודינג וניל
לטבילת הביסקוויטים:
- כוס חלב
לציפוי: 
- גנאש: 50 גרם שוקולד מריר, 50 גרם שוקולד חלב, רבע מיכל שמנת מתוקה ומעט חמאת קקאו/20 גרם חמאה. 
- פצפוצי שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר מגורד. 


אופן ההכנה:
1. נקציף בעזרת בלון ההקצפה את השמנת המתוקה, החלב והאינטסט פודינג עד קבלת קרם קצפת (זהירות שלא להקציף יתר על המידה כדי שהקצפת לא תישבר). 
2.  נשים חלב בקערה ונתחיל בטבילת הביסקוויטים. 
3. נסדר שכבה של ביסקוויטים לאחר טבילתם בחלב בתוך התבנית. 
4. נרטיב אותם בחלב בעזרת כף. 
5. נשים כמחצית מהקצפת מעל הביסקוויטים וניישר לשכבה אחידה. 
6. נטבול ביסקוויטים בחלב ונסדר מעל הקרם. 
7. נרטיב אותם בחלב באמצעות כף. 
8. נשים את יתר הקרם מעל הביסקוויטים וניישר בעזרת הלקקן לשכבה חלקה ואחידה. 
9. נכין את הגנאש או פצפוצי השוקולד ונשפוך מעל שכבת הקצפת. 
10. נכניס לקירור או להקפאה. 
11. נחתוך ונהנה מכל ביס. 

@lielazur55

תכניסו למקפיא סמכו עליי

♬ לצאת מדיכאון - יגל אושרי