אין דבר טעם מכעכעת של סבתא. מצד אחד מתוקות כעוגיה ומצד שני רכות כמו לחמניה. מתיישבות בול עם החורף, ולצד תה עיראקי זה כבר בכלל מגיע לליגה אחרת. העוגיות האלו הן ההגדרה המושלמת לריח של בית עיראקי. לא תאמינו כמה שקל להכין אותן. השגתי לכם את המתכון של סבתא, מתכון של עיראקית אמיתית, מתכון מנצח שיחזיר אתכם לריחות ולטעמים של פעם. חוץ מזה, גם כילדה אלו היו מבין העוגיות שהכי אוהבת שיש בבית. 

כעכעת ותה עיראקי (צילום: ליאל עזור)
כעכעת ותה עיראקי (צילום: ליאל עזור)

מרכיבים:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 6 כפות סוכר
- חצי כפית מלח
- 2 כפות חוויאג׳ לאפיה
- 250 גרם מחמאה/חמאה
- 2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
1. שמים את כל חומרי הבצק היבשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים מעט. 
2. מוסיפים מחמאה רכה ומים פושרים, ומערבלים במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד. 
3. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת מטבח, ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
4. כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים, כל כדור במשקל 40-30 גרם. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
5. מייצרים רצועה מכל בצק וסוגרים את שתי הפינות שלה אחת על השנייה, באופן כזה שיתקבל עיגול חלול. 
6. מניחים בתנית מרופדת בנייר אפיה ומתפחים בשנית.
7. מכניסים את התבנית לתנור עד שהעוגיות משחימות. 
8. בסיום האפייה מצננים מעט, מכינים תה ויושבים להנות מעוגיה עיראקית אמיתית. 
טיפ קטן: לאחר צינון העוגיות, העבירו את העוגיות לשקית אטומה ושמרו אותן בהקפאה. כשתרצו לאכול, תצטרכו רק להפשיר אותן או לחמם מעט.