ספגטי בולונז, תנו לי ארוחת צהריים טעימה יותר ממנו - במיוחד ביום חורפי שכזה. ארוחה חמה ומושלמת, שמשלבת בתוכה גם חלבון וגם פחמימה! צלחת עשירה בכל טוב, מלאה בטעמים אהובים. מנה שכל מי שיאכל ממנה יתענג עד הביס האחרון.. וזה שאחריו.. וגם זה שאחריו.. 
בקיצור, אין טעימה ממנה. אגב, אני זוכרת שכשאמא הייתה מכינה בולונז, תמיד היה לצידו גם פסטה וגם אורז. ותאמינו או לא, הרוטב הזה מתיישב בול עם אורז! אז אם בא לכם קצת גיוון, שתדעו שהאפשרות קיימת והיא גם סופר מוצלחת!

פסטה ברוטב בולונז (צילום: ליאל עזור)
פסטה ברוטב בולונז (צילום: ליאל עזור)

מרכיבים:
- בצל
- 500 גרם בשר טחון
- 3 כפות רסק עגבניות 
- 2 עגבניות
- 2 שיני שום
- חופן בזיליקום טרי/ 2 קוביות בזיליקום קפוא
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- כף אבקת מרק עוף 
- כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
1. נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונטגן בשמן עד הזהבה. 
2. נוסיף פלפל שחור ופפריקה מתוקה ונערבב. 
3. נוסיף את הבשר הטחון ונבשל אותו עד השחמה. 
3. נרסק 2 עגבניות. 
4. נערבב את רסק העגבניות יחד עם העגבניות שריסקנו ונוסיף אל תערובת הבשר. 
5. נוסיף פנימה את השום, הבזיליקום ואבקת המרק. 
6. נוסיף את המים ונערבב הכל היטב. 
7. נכסה את הסיר ונבשל על אש נמוכה כ-30 דקות ונבחוש מידי פעם. 
8. בזמן הבישול נכין את הפסטה (כל סוג יעבוד) או את האורז. 
9. בתום הבישול נאחד ביניהם ונגיש לשולחן.