את המתכון הבא אין מישהו שלא יאהב. מתכון לשקשוקה של בית, כזאת שמוגשת על מחבת רותחת לצד לחם חם. ארוחה שתמיד עושה נעים בלב. את השקשוקה של אמא, אפשר לאכול בכל אחד משלבי היום. היא יכולה לשמש כארוחת בוקר, כארוחת ערב ואפילו כארוחת צהריים. אני זוכרת את הימים שהייתי חוזרת מבית הספר ועל הגז היו מונחות המחבתות. בשנייה שהייתי מגיעה אמא הייתה שוברת פנימה את הביצים ומגישה לי לשולחן את השקשוקה במחבת אישית לצד לחמניה מתוקה. כל כך הייתי אוהבת את הגיוון הזה בארוחת הצהריים. מאז שלמדתי להכין את השקשוקה בעצמי אני מכינה אותה בכל הזדמנות ואין אחד שלא מתאהב ומתמכר. כמה שהמתכון הזה פשוט, ככה הארוחה הזו מזינה. 

מרכיבים:
5-6 עגבניות טריות
בצל לבן
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחורֿ
ביצים
לאוהבי החריף:
פלפל ירוק חריף (אופציונאלי) / פלפל צ׳ומה

אופן ההכנה:
1. נקצוץ בצל לקוביות קטנות ונטגן אותו במעט שמן {כשהבצל מעט מזהיב נוסיף את הפלפל החריף).
2. נוסיף אל המחבת 2 כפות של רסק ונטגן במשך שתי דקות על מנת שתצא החמיצות מהרסק.
3. נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ונוסיף אל המחבת.
4. נטבל בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
5. נבשל על אש נמוכה עד שהעגבניות מתרככות לרמה שאוהבים. 
6. אם בחרנו להשתמש בפלפל צ׳ומה נוסיף כפית אל המחבת, נערבב ונבשל כמה דקות נוספות. ֿ
7. ניצור שקעים ברוטב ולתוכם נשבור את הביצים. 
8. נכסה את המחבת ונבשל את הביצים היטב עד הרמה שאוהבים. 
9. נחמם לחם ונגיש את השקשוקה לצידו. 
בתיאבון!