מרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (כף)
80 גרם סוכר לבן (חצי כוס פחות כף)
160 מ״ל חלב (2/3 כוס)
2 ביצים גודל l
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
למילוי:
חצי כוס סוכר חום
כפית גדושה קינמון
3/4 צנצנת ממרח לוטוס
להברשה:
ביצה
מעט מים
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
לקישוט:
רבע מצנצנת ממרח הלוטוס (מה שנותר)

רוגלך לוטוס וקינמון (צילום: ליאל עזור)
רוגלך לוטוס וקינמון (צילום: ליאל עזור)

אופן ההכנה:
1. נשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ונערבב עם כף. 
2. נוסיף את הסוכר ונערבב. 
3. נוסיף פנימה חלב וביצים ונלוש בעזרת וו לישה עד קבלת בצק.
4. כשקיבלנו בצק נוסיף את החמאה הקרה ונמשיך בלישה. 
5. כשהחמאה נטמעת בבצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש כ- 7 דקות נוספות עד שנקבל בצק אחיד, חמים ורך למגע.
6. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה בניילון ומגבת ונתפיח כשעה בטמפרטורת החדר. 
** אם נרצה להתפיח את הבצק במשך לילה שלם במקרר, נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס לקירור. 
בנתיים נכין את סירופ הסוכר: 
7. על קלחת נרתיח את הסוכר והמים עד המסה מלאה של הסוכר. 
כשהבצק תפח נכין את המלית: 
8. נשים בקערה את הסוכר החום והקינמון ונערבב. 
9.נמיס את ממרח הלוטוס במיקרו (לכמה שניות בודדות כדי לא להגיע למרקם נוזלי). 
נמשיך עם הבצק: 
10. נחלק את הבצק לשניים ונפתח כל חצי על משטח מקומח ונרדד לעובי בינוני. 
11. נמרח על הבצק שכבה דקה ממרח הלוטוס ומעליו מתערובת הסוכר והקינמון ונטמיע אותם בבצק.
12. נקפל את הבצק לחצי, נקמח אותו ואת השיש ונרדד לעובי דק. 
13. נחזור על הפעולה פעם נוספת. 
14. נחתוך בעזרת סכין למשולשים ונגלגל כל משולש לצורת רוגלך. 
15. נסדר בתבנית עגולה ומשומנת כשמתחתיה מונח נייר אפיה. 
16. נבריש את הרוגלכים בביצה. 
17. נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד השחמה. 
18. כשנוציא את העוגה מהתנור נבריש אותה בסירופ הסוכר וניתן לה להצטנן. 
19. נזלף מעל מעט ממרח לוטוס ונגיש. 

רוגלך נשלף במילוי לוטוס וקינמון (צילום: ליאל עזור)
רוגלך נשלף במילוי לוטוס וקינמון (צילום: ליאל עזור)