רפרטואר המנות האהובות על בני משפחתי, ובעיקר על ילדיי, הוא מגוון. הם לא מוכנים לוותר עליהן גם אם המקרר עמוס בתבשילים מיוחדים ומורכבים שהכנתי במסגרת תחקירים, בדיקה וניסיונות במטבח. למשל כדורי בשר פיקנטיים השוחים ברוטב עגבניות סמיך. כשאני מכינה אותם, אין מאושרים מהם. מדי פעם אני נוהגת לשנות את התוספות והפעם החלטתי לשלב את כדורי הבשר עם זיתים, הכל כך אהובים על הילדים.

כשמכינים כדורי בשר, מכל סוג, ניתן להעשיר ולשדרג את עיסת הבשר הבסיסית בשלל תוספות. למשל עשבי תיבול, אגוזים, או פירורי לחם וגם להוסיף תבלינים שונים. אחרי שמניחים בקערה את החומרים, לשים היטב ומכדררים את כדורי הבשר, מתפנים להכין את הרוטב. אפשר להכין מגוון רטבים אשר תמיד יתקבלו בשמחה ובעניין גדול על ידי הלקוחות שלנו, בני המשפחה.

כדורי עוף עם זיתים

החומרים:

(ל־6־8 מנות)

לכדורי העוף:

1/2 קילו חזה עוף טחון

5 גבעולי כוסברה קצוצים דק

5 עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ

1 ביצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית כמון

1 כפית בהרט

3 שיני שום כתושות

לרוטב עגבניות וזיתים:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפלת חריפה

1 כפית כמון

3 כוסות מים

1 כוס גרגירי חומוס

1 קופסה (400 גרם) זיתים כבושים ומגולענים

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל החומרים לכדורי העוף בקערה ולשים לעיסה אחידה. יוצרים כדורים ומניחים על מגש.

2. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד קבלת גוון זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים.

3. יוצקים חצי כוס מים ומוסיפים את התבלינים. מערבבים ויוצקים את כל הנוזלים, מכסים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את כדורי העוף וגרגירי החומוס המסוננים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30 דקות. מסננים היטב את נוזלי הזיתים, שוטפים מספר פעמים את הזיתים ומנקזים היטב את הנוזלים. מוסיפים לרוטב הרותח, מערבבים בזהירות, מכסים וממשיכים לבשל על להבה בינונית־נמוכה עוד 30־40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

טיפסקל

שלבו מספר סוגי בשרים לקבלת תערובת בשר עם פחות שומן, אבל עם טעם עשיר ונהדר.

אפשר לשדרג את התבשיל על ידי הוספת ירקות, דגנים וקטניות לרוטב. כך המנה הופכת לתבשיל קדירה מעניין ובעל ערך תזונתי גבוה.

כאשר מכינים את המנה לילדים קטנים יש להשתמש בזיתים פרוסים ולא שלמים. יש לשטוף היטב את הזיתים על מנת להקטין את המליחות והמרירות שלהם.

טיפסקל

שלבו מספר סוגי בשרים לקבלת תערובת בשר עם פחות שומן, אבל עם טעם עשיר ונהדר.

אפשר לשדרג את התבשיל על ידי הוספת ירקות, דגנים וקטניות לרוטב. כך המנה הופכת לתבשיל קדירה מעניין ובעל ערך תזונתי גבוה.

כאשר מכינים את המנה לילדים קטנים יש להשתמש בזיתים פרוסים ולא שלמים. יש לשטוף היטב את הזיתים על מנת להקטין את המליחות והמרירות שלהם.

למתכונים נוספים של פסקל