כשזה עמוק: לחמניות פריקסה מתאימות לא רק לחנוכה

הן מטוגנות, אווריריות ומלאות בכל טוב, ומתאימות גם לארוחות ערב קלילות בכל השנה. ויש גם בונוס למתמידים: סופגניות פריקסה במילוי לביבת ירק

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פריקסה
פריקסה | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

החומרים (ל־14־16 לחמניות בינוניות):

לבצק:

• ½4־3 כוסות קמח, מנופה

• 2 כפות שמן

• 2 כפות גדושות שמרים טריים

• 1 כף סוכר

• 1 ביצה, טרופה

• קורט מלח

• ½1 כוסות מים פושרים

• שמן לטיגון

למלית:

• הריסה (למריחה)

• 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

• 3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים

• 200 גרם ירקות כבושים בחומץ

• 50 גרם פלפלים חריפים כבושים, חתוכים לרצועות

• 2־3 לימונים כבושים, חתוכים לרצועות

• 2 מלפפונים כבושים, קצוצים או חתוכים לרצועות

• 100 גרם זיתים, מגולענים וחצויים

לשים את הבצק שנית כדי להוציא את האוויר. מחלקים ל־16־14 חלקים ויוצרים מכל אחד צורת לחמנייה פחוסה. משהים להתפחה כ־30 דקות.

מחממים שמן בסיר עמוק. מניחים בשמן את הלחמניות כשצדן התפוח כלפי מטה. מטגנים כשתי דקות, הופכים ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

דרגת קושי: בינונית

זמן הכנה: כשעה

צילום: פסקל פרץ-רובין
צילום: פסקל פרץ-רובין | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (לכ־20 סופגניות בינוניות):

• ½4־3 כוסות קמח, מנופה

• 2 כפות שמן

• 2 כפות גדושות שמרים טריים

• 2 כפות סוכר

• 1 ביצה, טרופה

• קורט מלח

• ½1 כוסות מים פושרים

• שמן לטיגון

החומרים (לכ־20 לביבות קטנות):

• 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף

• 1 קישוא בינוני

• 5 בצלים ירוקים, קצוצים דק

• ¾ כוס פטרוזיליה וכוסברה, קצוצות

• 3 שיני שום, כתושות

• 1 כפית הריסה

• 2 כפות קמח כוסמין מלא

• מלח ופלפל לפי הטעם

• ½ כפית אגוז מוסקט

• ¼ כפית כמון

• 2־1 ביצים קטנות

לשים את הבצק שנית כדי להוציא את האוויר. מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגולים בכוס גדולה. משהים להתפחה כ־30 דקות.

מערבבים ומוסיפים את הקמח, התבלינים וביצה אחת. מערבבים היטב. במידת הצורך מוסיפים ביצה נוספת.

מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים בכף מהעיסה ומניחים במחבת. משטחים קלות בעזרת גב הכף ומעצבים לצורה עגולה.

דרגת קושי: בינונית

זמן הכנה: כשעה

סוג המנה: פרווה

החומרים (ל־10־8 משולשים):

• 8־6 תפוחי אדמה

• 2 בצלים, קצוצים

• 8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים (לא חובה)

• 2 ביצים

• 1 כפית מלח

• ½ כפית פלפל שחור

• ¼ כפית כורכום

• 10 עלי בריק בקוטר 25 ס"מ

להדבקה:

• 1 חלבון ביצה

לטיגון:

קולפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר בינוני, יוצקים מים עד כדי כיסוי ומבשלים כ־40 דקות עד לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה.

מניחים כף מהמלית על כל עלה ומקפלים למשולשים מהודקים. אפשר למרוח את שולי המשולשים בחלבון.

דרגת קושי: בינונית

זמן הכנה: כשעה

סוג המנה: פרווה

משולשי בריק ממולאים, צילום: פסקל פרץ-רובין
משולשי בריק ממולאים, צילום: פסקל פרץ-רובין | משולשי בריק ממולאים, צילום: פסקל פרץ-רובין

# אין להשתמש שוב בשמן שחומם: הוא ספוג טעמים וכמו כן נספג מהר יותר בעיסה.

# לבדיקת חום השמן הניחו כף עץ במרכז המחבת. אם נוצרות בועות סביב הכף - סימן שהשמן חם.

# טגנו את הלביבות עד ששוליהן יזהיבו והן ישתחררו מהצדדים. רק אז הפכו אותן לצד השני.

# בזמן העבודה עם עלי הפילו או הבריק חשוב לכסות אותם במגבת לחה, אחרת העלים יתייבשו ואי אפשר יהיה לעבוד איתם.

# לא רוצים לטגן? אפשר לרסס את הכיסנים בתרסיס שמן ולהכניס לתנור לאפייה.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
פריקסה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף