למרות הצורך להמליץ על מנות שכיף לבשל ולאכול, ניסינו להיצמד, ככל האפשר, אל הבריא או לפחות אל הקל, כדי שביום שבו נשתחרר מהסגר נצליח לעבור בדלת בדרך אל החופש. פנינו לשפים ואספנו עבורכם מתכונים כשרים לפסח ועשויים פרודוקטים שקל להשיג גם בימי קורונה, בדגש על מה שאגרנו במקפיא ובמזווה.
שף גולן גורפינקל ממסעדת "דלל" בנווה צדק מציע מנת דג שהיא ארוחה שלמה. אומנם הקינואה מתנהגת כמו דגן, אך היא אינה דגן ואינה שייכת למשפחת האורז או הדוחן. מה שהופך אותה למותרת (על פי ההלכה הרווחת) בכשרות פסח גם ליוצאי אשכנז, הנמנעים מאכילת קטניות. לאלה מבינכם שצורכים קטניות במהלך הפסח, אפשר להחליף את הקינואה במתכון באורז.
השף ניר דביר ממלון "כרמים" התאים את מנת הדג לימי הקורונה וביסס אותה על קפואים ושימורים.
חוזרים לדג ומוסיפים למחבת לקט ירקות גינה. מקפיצים מעט עם שמן הזית, כדי שיקבלו צריבה קלה. בצלחת הגשה מוזגים מרוטב הקוקוס, עליו מניחים 3 יחידות עלי גפן ואת הירקות הצרובים. מעל מניחים את הדג, מעטרים בלימון טרי ובכוסברה.
ג'סיקה ישראלי, בעלת "Jessica Wow" - ארוחות בוקר, סלסילות פיקניק וחוויות ארוזות, מזמינה אותנו לנצל את שאריות הסלק במקרר לטובת ממרח חגיגי ומרשים. טעים, חגיגי, פשוט להכנה וגם כשר לפסח, ללא חשש קטניות.
שף קונדיטור אורן סניקר מציע קינוח שיחליף את העוגה הסטנדרטית ואת עוגיות הפסח.