שבלולי פיצה עם פטריות שילדים אוהבים

החומרים:
3 כפות שמן זית
2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות
300 גרם (½1 חבילות) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
¾ כוס רוטב עגבניות ובזיליקום "אוליביה"

להברשה:
ביצה טרופה עם כף מים
לבצק:
500 גרם קמח לבן
9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
60 מ"ל (¼ כוס) שמן זית
2 ביצים בגודל L
50 גרם (¼ כוס) סוכר
125 מ"ל (½ כוס) מים
85 מ"ל (⅓ כוס) חלב "תנובה"

אופן ההכנה:
להכנת המלית: מחממים במחבת גדולה את השמן ומקפיצים את הפטריות עד שהן מעט משחימות. מעבירים למסננת ומצננים. להכנת הבצק והרכבת השבלולים: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים למעט המלח, ומעבדים כ־2 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות, עד לקבל בצק רך ונוח לעבודה. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי חצי ס"מ. מורחים את הרוטב, מפזרים את הגבינה והפטריות ומגלגלים לרולדה ארוכה והדוקה. פורסים את הרולדה לעיגולים ומניחים בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מתפיחים במשך חצי שעה. מורחים בעזרת מברשת את הביצה הטרופה ואופים 30־40 דקות, עד לקבלת מאפה זהוב.