אולם עדיין איני מצליחה לפצח את נושא הפחד מפני בצק שמרים. הרי אם, כמו בכל נושא, ובעיקר באפייה, מקפידים להשתמש במתכון טוב, בודקים שכל החומרים נמצאים, מכינים בדיוק לפי מה שכתוב במתכון, בלי דילוגים על שלבים, הרי שההצלחה מובטחת. בהכנת בצק שמרים חשוב להבין את הטכניקה הבסיסית של הבצק, מה עוזר לו לתפוח ומה מעכב את התפיחה, ומהם התנאים האופטימליים להצלחה. וכך, מבלי ללמוד כימיה או קונדיטוריה הכל מצליח. מניסיוני, בצק שמרים הוא אחד הבצקים הנפלאים. זהו בצק קל ונוח, נפלא ללישה ידנית (למרות שאני לרוב מכינה אותו במערבל חשמלי עם וו לישה ונותנת לו לנוח). לפעמים כשאני קצרה בזמן, אני מכינה את בצק השמרים יום קודם ונותנת לו לנוח במקרר – אגב, זהו פתרון נהדר במיוחד כשנערכים להכנות של שבת עם שאר המנות והתבשילים. בנוסף, אפשר להכין את הבצק באמצע השבוע ולהקפיא.
אחרי שנגמלנו מהפחד מבצק שמרים, בואו נלמד כיצד מכינים מאפה מתוק של לחמניות מחוברות מבצק שמרים עשיר ואוורירי, שעוברות טבילה בחמאה ואפייה כשהן צמודות אחת לשנייה. לאחר האפייה הן מוגשות ספוגות בסירופ סוכר, בעודן מחוברות. כך כל סועד מושך ותולש את הלחמנייה הקטנה שלו.
2. משמנים תבנית מלבנית, לשים שוב את הבצק ומוציאים את האוויר. נוטלים מהבצק חתיכות קטנות בגודל שלושה־ארבעה סנטימטרים ומגלגלים לכדור קטן, מורחים במעט חמאה מומסת ומניחים בתבנית. בדרך זו מכינים את כל הלחמניות. מסדרים אותן אחת ליד השנייה בתבנית. מברישים בביצה ומפזרים זרעי שומשום. מתפיחים שוב במקום חמים במשך כחצי שעה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך כ־25־20 דקות.
3. מבשלים את חומרי הסירופ בקלחת עד לצמצום וצמיגות הסירופ. בתום האפייה מברישים בסירופ את הלחמניות.