אבל, וזהו אבל גדול, אם ההתנסות שלכם הייתה חיובית – אתם בוודאי תהפכו למכורים למטעמים המכילים את גרגירי הפרג הנפלאים. במילים אחרות, אם לא אהבתם את הפרג בפעם הראשונה רצוי וכדאי מאוד לתת לגרגירים הנפלאים האלה הזדמנות נוספת, ואולי בתור התחלה על ידי הכנת מטעמים המכילים כמויות קטנות של גרגירי פרג, כמו במתכון של השבוע ללחם המשובץ בגרגירי פרג שמובא כאן באדיבות הבייקרי “לחם יין” ביהוד. דרגת הקושי היא בינונית, זמן ההכנה: כשעתיים וחצי וסוג המנה הוא פרווה.
לתערובת הפרג:
לבלילת השמרים:
1. משרים את גרעיני החמנייה והפרג במים במשך חצי שעה. בקערית נפרדת מערבבים את המים עם השמרים.
2. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה שמים את הקמחים, מוסיפים את גרעיני החמניות והפרג על נוזליהם, הסילאן, שמן הזית ומתחילים ללוש. מוסיפים את השמרים המומסים במים והמחמצת (אם רוצים) וממשיכים ללוש במהירות בינונית-נמוכה כ־5 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
3. מכסים את הבצק במגבת, מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק התפוח לשתי חתיכות במשקל של כ־300 גרם כל אחת, ויוצרים צורת לחם.
4. בעזרת מטלית רטובה מעט או מברשת מרטיבים את כיכרות הלחם מכל הכיוונים. מפזרים את גרגירי הפרג לעיטור על מגש ומגלגלים עליהם את כיכרות הלחם, כך שהן יקבלו ציפוי שיכסה אותן בשכבת גרגירי פרג. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד גרגירים.
5. מניחים את הכיכרות בתבנית מקומחת היטב, בעזרת סכין יוצרים 3־2 חריצים אלכסוניים. מניחים בצד, מתפיחים במשך חצי שעה נוספת. אופים במשך כ־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־240 מעלות.