קשת טעמים יצאו בפסטיבל ענקי של בירות, לא את אותן 10-20 בירות שאתם מכירים אלא מעל ל-400 סוגי בירות שונות בבקבוקים ופחיות שהגיעו אלינו מכל רחבי תבל, כשותיות, חיטה, לאגר או אייל, סטאוט ופייל , הכל מהכל. 
לחובבי הבירות זו חגיגה אמיתית, אבל גם לחובבי הבישול יש פה חגיגה לא קטנה מכיוון שבירה היא חומר גלם נהדר להשתמש בו לבישול (ולגנוב כמה שלוקים מידי פעם) ולו בגלל המגוון הענק שיש , הטעמים המגוונים שבה והתסיסה שנותנת לנו אקסטרא ללא מעט בישולים. לכל בירה אופי משלה והמגוון מתאים את עצמו לכל סוג של בישול שתרצו.בכל אירופה במשך מאות שבשנים משתמשים בבירה לא רק לשתייה, אלא גם בתבשילי דגים ובשר, מרקים, לחמים ואפילו קינוחים.
כשבאים לבשל בבירה חשוב מאד להתאים את הבירה לסוג הבישול, בירה כהה תתאים יותר לתבשילי בשר חורפיים שיעבדו נהדר עם המתיקות והארומתיות של הבירה וכמובן יהנו מצבע עמוק יותר. בירה בהירה תעבוד מעולה בטמפורות, לחמים ומרינדות כי היא פחות דומיננטית ותתן בוסט אבל בלי להשתלט יותר מידי.

 ביקשנו מקשת טעמים כמה מתכונים עם בירות לא מוכרות ונתחים כן מוכרים והבאנו לכם 3 מתכונים שכל אחד יכול להכין ויוצאים מעולים.

תבשיל אנטריקוט ובירה


אנטריקוט בבירה (צילום: אסנת גואטה)אנטריקוט בבירה (צילום: אסנת גואטה)

חומרים
4 נתחי אנטריקוט  משובח ,במשקל 180-220 גרם כל נתח.
500 מ"ל בירה בנדיקטינר /בירה גינס
1 שומר
3 תפו"א בינוניים מקולפים
2 גזר בגודל בינוני.
2 בצלים בגודל בינוני
2 גבעולי סלרי אמריקאי
10 שיני שום מקולפות
300 מ"ל ציר בקר / מים
קמח לטבילת הנתחים לפני הצריבה במחבת
2 כפות פפריקה
1/4 חבילה של טימין טרי
שמן לצריבת הבשר.
עלי דפנה, גרעיני פלפל אנגלי, מלח ,פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
חותכים את הירקות לקוביות של 2*2 ס"מ (חוץ מהשומר ותפו"א)
את השומר ותפוחי האדמה חותכים גס שיהוו תוספת לבשר ולא יעלמו ברוטב
מערבבים קמח עם פפריקה , מלח ופלפל.
מחממים שמן בסיר רחב או במחבת עמוקה. (סוטאז')  שיכולים להכנס לתנור.
טובלים את הנתחים בקמח המתובל וצורבים משני הצדדים ,עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים את הירקות למחבת עד להשחמה עדינה.
מוסיפים בירה, ומגרדים את המשקע שנוצר בתחתית המחבת או הסיר.
מוסיפים את ציר הבקר או מים, ומבשלים כ -20 דקות ונותנים לאלכוהול להתפוגג.
מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים.
מחזירים את הבשר למחבת כשמעליו חלק מהרוטב. את המחבת מכסים בנייר כסף ומעבירים לנור עד ריכוך הבשר.
אם המחבת אינה מתאימה לתנור, אפשר להעביר את הכל לתבנית שתתאים.
מומלץ להגיש עם אורז נקי או לחם בירה (מתכון בהמשך).
על הבירה: הגינס היא סטאוט ולכן תתן לכם תבשיל יותר כהה, מתקתק וחורפי, בירה בנדיקטינר המנזרית היא חיטה בעלת ארומה פירותית וקלילה ותתן טעמים יותר חדים ורעננים ופחות כבדים.  

סלמון אנד צ'יפס בטמפורת בירה-פסטו

מנה כיפית וקלילה שעובדת נהדר לימי קיץ חמים עם בירה קרה ליד.
פה תתאים רק בירה בהירה כדי לא להשתלט על טעמי הדג העדינים.

סלמון בבירה (צילום: אסנת גואטה)סלמון בבירה (צילום: אסנת גואטה)

חומרים
300 גרם דג סלמון טרי (אפשר גם קפוא מופשר)
לבצק הטמפורה:
1 בקבוק בירה "ווילדר" לאגר או קרלסברג קרים
2 כוסות קמח.
2 ביצים.
1/2 כפית א.אפייה.
4-5 כפות פסטו
פפריקה מעושנת / צ'ילי (אופציונלי לחובבי הפיקנטי)
מלח, פלפל.

שקית תפו"א קטנים + תיבול רצוי

אופן ההכנה
חותכים את הסלמון לניתחונים או לרצועות, ממליחים ומפלפלים בעדינות.
בעזרת מטרפה, מערבבים את כל חומרי הטמפורה עד לקבלת אחידות, וסמיכות נוזלית אבל לא דלילה- מסננים את הבצק להוצאת גושים
מוסיפים רוטב פסטו  ופפריקה ומניחים במקרר ל-חצי שעה
מחממים שמן עמוק לטיגון.
מוציאים את תערובת הטמפורה מהמקרר ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
טובלים את ניתחוני הסלמון (אחד אחד. לא מומלץ להכניס את כל הניתחונים לבצק בפעם אחת) ומטגנים עד לצבע זהוב.
מוציאים לנייר סופג ומגישים עם תפו"א שבושלו עד ריכוך ואז נאפו עם שמן זית, מלח גס וכל תיבול שבא לכם.
מקשטים עם בצל ירוק.
נגלה לכם שהנתחונים האלו טעימים ממש בתוך בגט טרי עם מיונז וצ'ילי טרי ומלא אורוגולה
על הבירה: ווילדר היא בירה חדשה בשוק היישר מספרד, זוהי בירת חיטה קלילה ורעננה בעל טעמי הדרים עדינים ולכן עובדת מעולה בטמפורות וגם בלחם בירה שמייד ניתן לכם את המתכון שלו. (:

לחם בירה וגבינה

החומרים:
500 מ"ל בירה אובולון פשניצ'נויי 
500 גר קמח לבן
1/2 כוס גבינה קשה
1/2 כפית אבקת אפיה
מלח

ההכנה
לערבב את כל החומרים, להשאיר בחוץ ל-10 דקות ולאפות בתנור כ-40 דקות עד להשחמת הלחם.
ניתן להוסיף אגוזים, עגבניות מיובשות, בצל וכד'
על הבירה: בירה "אובולון" היא בירת חיטה עם טעם יוצא דופן מריר עשיר.

המתכונים באדיבות שף "קשת טעמים" אבישי יונה
המוצרים באדיבות רשת קשת טעמים. לאתר: https://www.keshet-teamim.co.il/