אני אוהבת מאוד לאפות. ניחוחות המאפים המתוקים מספרים לנו סיפור של פינוק וחמימות. ניחוח המאפים המלוחים והפיקנטיים מספרים על יצירתיות וייחודיות הנובעות מאהבה גדולה לאוכל. מאפים מלוחים מהווים ביטוי לצד היצירתי של הבשלן הביתי, המרכיב באמצעותם שילובים מקוריים. חיבור בין טעמים ליצירת טעם ומרקם חדש ומקורי. כאשר בצק בסיסי מעוצב נכנס לתנור, נוצר הקסם. לנו נותר רק להציץ מבעד לדלת התנור בסקרנות, בעניין ובקוצר רוח לתוצאה החמימה.
לשמחתי ובעיקר להנאת בני משפחתי ומכריי, הכנתי במטבחי לא מעט מאפים, עוגות, עוגיות ולחמים שסחטו תמיד קריאות התפעלות ומחמאות רבות. בשנים האחרונות נחשפתי גם להכנת לחמי מחמצת, והתחלתי לגדל במטבחי מחמצת ולהכין בזכותה לחמים מיוחדים.
בחודשי הקורונה שנפלו עלינו לרעה, פתאום באמצע החיים, מצאתי את עצמי שעות רבות במטבח, אם לצורך בישול מטעמים עבור המשפחה או הכנת מאכלים וצילומם עבור המדור. אלו היו שעות של יצירת מטעמים חדשים, טעמים מיוחדים, שילובים מעניינים, ניסיונות עם חומרי גלם חדשים ששמתי עליהם את היד ולא הספקתי לבדוק אותם כמו שצריך. בתוך כל הטוב הזה גיליתי אהבה חדשה שהפכה אותי לגרופית ממש - עיצוב וציור על לחמים, ולחמי מחמצת בעיקר.
זה התחיל בחיתוך צדי קל של הבצק לפני האפייה. התוצאה בתום האפייה הפתיעה אותי מאוד. בלחמים הבאים הוספתי מספר חיתוכים ישרים ואלכסוניים על הבצק. אלו לא היו עיצובים מיוחדים, ובכל זאת הם נתנו תוצאה מעניינת בתום האפייה. מכיכר לחם אחת לשניייה למדתי והבנתי את העיקרון בעיצוב וציור על לחם. ככל שהשבועות חלפו, השתפרתי בטכניקות הציור שלי על הלחמים שאותם הכנתי. לצד האפייה התחלתי לגלוש באתרים העוסקים באפיית לחמים ועקבתי אחרי אופי לחם מאסטרים מוכשרים מרחבי העולם. הופנטתי והתאהבתי.
חשוב להבין שאת מלאכת הציור על הבצק לומדים לאט־לאט. אני ממליצה למי שעושים את הצעדים הראשונים בתחום להתחיל בחריצים ישרים ואלכסוניים, או בכל צורת חיתוך גיאומטרית אחרת. רק אחרי שתשלטו באחיזה של סכין החיתוך ובעבודה על בצק, תוכלו להתחיל ליצור צורות מעניינות ומיוחדות לפי טעמכם.
בחרתי להציע לכם שני מתכוני לחם. אתם מוזמנים להתחיל לצייר עליהם. תופתעו להיווכח עד כמה זה מהנה, מרתק ומיוחד. את ימי הריחוק של הקורונה הם הפכו עבורי ליפים וטעימים.