סלט ירוק קראנצ'י עם פיצוחים, חמוציות וזיתים\באדיבות שף בני פרי, השף הראשי של זיתא

 מצרכים:

  • 1 יחידה חסה קצוצה דק
  • 1 בצל סגול חתוך טבעות
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 6 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך
  • 10 עלי נענע קצוצים
  • צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • צרור עלי כוסברה קצוצים
  • גביע זיתי קלמטה מגולענים "זיתא"

 פיצוחים לסלט:

  • 1/2 כוס שבבי שקדים קלופים
  • 1/3 גרעני דלעת
  • 1/3 גרעיני חמנייה

 לרוטב:

  • מיץ מלימון שלם
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה מזן קורנייקי "זיתא"
  • 1/2 כף רכז רימונים
  • 1/2 כף סילאן
  • 3 שיני שום כתוש
  • קורט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
קולים את הפיצוחים בעזרת מחבת רחבה על להבה נמוכה, מערבבים למספר דקות. את הרוטב יש להכין בקערית נפרדת, ניתן להיעזר במיקסר "מוט" לטחינת הרכיבים . מערבבים את הרכיבים לסלט עם זיתי הקלמטה והחמוציות, מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים. מוספים את תערובת הפיצוחים למעלה. 

מנה ראשונה: מאפה פילו ותפוחי עץ\באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מצרכים:

  • 6 יח' דפי בצק פילו מחולקים לחצאים
  • 6 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 50 גרם חמאה מומסת להברשה
  • 3 כפות סוכר
  • חצי כפית קינמון
  • 4 כפות שקדים טחונים

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי העץ עד לריכוך ומערבבים אל כל החומרים מלבד החמאה. מפשירים את הבצק. לוקחים בכל פעם חצי עלה בצק אחד, מברישים במעט חמאה, מקפלים כל חצי עלה דק לשניים וממלאים במלית. מקפלים שוב לצורה הרצויה. אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים חם.

מאפה פילו ממולא בתפוחים (צילום: יח''צ חלי ממן)
מאפה פילו ממולא בתפוחים (צילום: יח''צ חלי ממן)

מנה עיקרית: עוף שלם בפירות יבשים\באדיבות צחי אלבז, שף הבית של רשת 'נתח קצבים'

מצרכים:

  • עוף שלם
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם תאנים מיובשות חצויות
  • 100 גרם משמש
  • 100 גרם שזיף שחור
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות מייפל
  • חצי כוס קולה
  • חצי כוס מים
  • חצי כפית קינמון טחון
  • קורט כורכום
  • קורט פלפל שחור 

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר, ועוברים לאש נמוכה. מוסיפים את הקולה והמים ואת כל הפירות היבשים. לאחר 7 דקות מוסיפים את הקינמון, הכורכום, הפלפל השחור, הסילאן והמייפל למשך 7 דקות נוספות לצמצום הנוזלים. מניחים את העוף בתבנית ועליו יוצקים את התענוג שבישלנו. מכניסים את התבנית למשך 10 דקות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. לאחר 10 הדקות - מורידים את המעלות ל-150 לצלייה של עוד שעתיים.

עוף שלם בפירות יבשים של רשת נתח קצבים (צילום: יח''צ)
עוף שלם בפירות יבשים של רשת נתח קצבים (צילום: יח''צ)

נשנוש: דייסת שיבולת שועל מלאה עם בננות, תמרים ודבש\באדיבות דור משה ל'תנובה'

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות שיבולת שועל מלאה (לא אינסטנט)
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 1 וחצי כוסות משקה שיבולת שועל לייט "תנובה" 3%
  • 2 כפות סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • בננה קטנה, פרוסה דק

לתוספות:

  • פרוסות בננה
  • 3-2 תמרים חתוכים
  • דבש
  • קוקוס, אגוזים, פירות יבשים וכו'

אופן ההכנה:

מחממים סיר קטן על להבה נמוכה וקולים את שיבולת השועל במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים, משקה שיבולת השועל לייט "תנובה", הסוכר החום והקינמון. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, או עד שרוב הנוזלים נספגים ושיבולת השועל מתרככת. יש להקפיד לערבב מידי פעם ולוודא ששיבולת השועל לא נשרפת בתחתית. מוסיפים את פרוסות הבננה ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. מעבירים את הדייסה לשתי קערות, מסדרים מעל את התוספות ונהנים מדייסה חורפית בריאה, מחממת ומפנקת במיוחד.

דייסת שיבולת שועל (צילום: אינג אימג')
דייסת שיבולת שועל (צילום: אינג אימג')

קינוח: עוגה בחושה עם המון פירות יבשים\באדיבות מיקי שמו וליאון אלקלעי, ל'פרימור'

 מצרכים (לתבנית בקוטר 18 ס"מ): 

  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כוס קמח כוסמין
  • 2 ביצים מידה L
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מיץ תפוזים פרימור
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/3 כוס שקדים שלמים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך שלמים
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
  • 1/4 כוס תאנים מיובשים
  • 1/3 כוס שזיפים מיובשים
  • 1/3 כוס צימוקים
  • 1/4 כוס אננס מיובש
  • 1/2 כפית קינמון 

אופן ההכנה:

חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרים אותם בקערה עם מיץ תפוזים פרימור. לאחר שעה, מסננים אותם מן הנוזלים. מחממים תנור לחום 170 מעלות. במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קציפה בהירה. עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים לבוחש גיטרה. מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב, אגוזי מלך, פקאן ושקדים ולאחר מכן מוסיפים את הקמחים יחד עם אבקת אפייה וגרידה מהלימון ומיד עוצרים את פעולת המיקסר. משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות, מצננים היטב ופורסים דק. מאחסנים בכלי אטום עד כ-5 ימים. 

עוגה בחושה עם המון פירות יבשים של פרימור (צילום: איתיאל ציון)
עוגה בחושה עם המון פירות יבשים של פרימור (צילום: איתיאל ציון)