מחפשים תחליף לאוזני המן? נסו את עוגיות המקרוט הצפון-אפריקאיות

רגע לפני פורים, חשבתי שהשנה, במקום אוזני המן, נכין את עוגיות המקרוט/מקרוד המסורתיות והמפורסמות מהמטבח התוניסאי והטריפוליטאי

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות מקרוט
עוגיות מקרוט | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

רגע לפני פורים, חשבתי שהשנה, במקום אוזני המן, נכין את עוגיות המקרוט/מקרוד המסורתיות והמפורסמות מהמטבח התוניסאי והטריפוליטאי. לעוגיות אלו גרסאות שונות ודרכי עיצוב מעניינות, והגרסה המוצעת כאן היא האהובה עליי במיוחד: עוגיות קלילות ודלות קלוריות ברוח התקופה. במקור העוגיות הללו עוברות טיגון, אך כאן אני מציעה להסתפק באפייתן, ולאחר מכן טבילה של כל הטוב הזה בסירופ סוכר ריחני.

לבצק:

למלית:

לסירופ:

לעיטור (לא הכרחי)

עוגיות מקרוט
עוגיות מקרוט | צילום: פסקל פרץ-רובין

1. הבצק: שמים את הסולת בקערה רחבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמן החם. בוחשים את התערובת לאט בכף עץ. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה. לשים תוך הוספה הדרגתית של המים וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש לעבודה.

2. המלית: מחממים בסיר את המים. מוסיפים את התמרים המעוכים, הקינמון, הציפורן וקליפת התפוזים. מערבבים לעיסה אחידה, סמיכה וחלקה. במידת הצורך, אפשר להוסיף מעט מים כדי לקבל מרקם אחיד.

3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. משמנים קלות משטח עבודה ומרדדים כל חלק של בצק לעלה דק בעובי 1/2 סנטימטר. מחלקים את המלית לארבעה חלקים שווים. מורחים כל חלק של המלית על עלה בצק בשכבה אחידה. מגלגלים את עלה הבצק מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם. בדרך זו מכינים את יתר הבצק והמלית. מקבלים ארבע גלילות, שאותן פורסים לפרוסות אלכסוניות ברוחב 1/2 1־2 סנטימטר.

4. יוצקים 1/4 כוס שמן לתבנית ומשמנים אותה היטב. מסדרים את העוגיות – כ־25 יחידות בכל תבנית – ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־25 דקות, או עד שהן מזהיבות וצדן התחתון השחים מעט. במשך האפייה פותחים מדי פעם את התנור ומרטיבים בכף את העוגיות בשמן שבתבנית. בדרך זו אופים את יתר העוגיות. מניחים להצטנן.

5. הסירופ: שמים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית כ־20 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיג. מוסיפים בבחישה את עמילן התירס לסירופ וממשיכים לבשל עוד חמש דקות. שמים בכל פעם כמה עוגיות בתוך הסירופ ומבשלים אותן בסירופ כשתי דקות מכל צד. מוציאים למסננת, לניקוז הסירופ המיותר. מסדרים אותן בכלי הגשה ומפזרים מעליהן סוכריות צבעוניות או זרעי שומשום.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
פורים
/
עוגיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף