החומרים:

  • ½1 כוסות פתיתי מוצרלה
  • 22% "קולקשן"
  • 2 כפות גדושות גבינת שמנת
  • 16% שומן "נפוליאון"
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1 כפית אבקת אפייה

לציפוי:

  • שומשום
  • קצח
  • מלח גס

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל־190 מעלות בתוכנית טורבו.
  • בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל מניחים את המוצרלה וגבינת השמנת. מחממים דקה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא. הבצק צריך להיות דביק אך שניתן לעבוד איתו.
  • מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים. יוצרים מכל חלק רצועה עבה ומחברים את קצותיה ליצירת עיגול. עדיף לא לעבוד על משטח עבודה ולעבד את הבצק בידיים באוויר כדי שלא יידבק.
  • מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומפזרים שומשום, קצח ומלח גס. לוחצים מעט ובעדינות את התוספות לבייגלה.
  • אופים 15־20 דקות או עד שהבייגלה משחים מכל צדדיו.