לביבות ירק וגבינות אפויות
החומרים:

  • 2 גזרים
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל סגול
  • 1 זוקיני
  • ¼ צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • ¼ צרור עלי כוסברה קצוצים
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2–3 כפות קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן
  • מעט פלפל שחור
  • ½ חבילת פטה עזים 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות קטנות
  • ספריי שמן לריסוס

לכריך קציצות:

  • 1 לחמנייה
  • 2 כפות לאבנה 5% "פיראוס"
  • ½ עגבנייה פרוסה

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל־190 מעלות בתוכנית טורבו.
  • מגררים בפומפייה בדופן בעלת החורים הגדולים את הגזרים, תפוח האדמה, הבצל והזוקיני.
  • בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים מהתערובת קציצות, סוחטים מעט כל קציצה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.
  • מרססים מעל כל הקציצות ספרי שמן ואופים 20־25 דקות, או עד שהקציצות זהובות מכל הצדדים.

כריך כהצעת הגשה: פורסים לחמנייה, מורחים על מחציתה גבינת לאבנה, מניחים את הקציצות ומעליהן עגבנייה. מכסים במחצית השנייה של הלחמנייה.