סלט כרובית על קרם יוגורט

החומרים:
1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
4 כפות שמן זית
½ כפית מלח
1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27%
1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
5 צנוניות פרוסות דק
½ בצל סגול פרוס דק
חופן עלי זעתר טריים (או כוסברה או עירית)
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים או משומרים ומסוננים
15־10 זיתי קלמטה מגולענים

לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ מ־½ לימון
קורט פלפל שחור גרוס
2 כפות סירופ מייפל
½ פלפלון צ'ילי טרי, קצוץ

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
יוצקים מים רותחים לסיר ומוסיפים מעט מלח. מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ־10 דקות. מסננים.
מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית, מזלפים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח. אופים כ־20 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
שמים בקערית את השמנת והיוגורט ומערבבים לקרם. יוצקים את הקרם לצלחת הגשה יפה ומורחים אותו בשכבה אחידה (משאירים שוליים של כ־1 ס"מ). מניחים על הקרם את פרחי הכרובית ומפזרים מעל את שאר מרכיבי הסלט.
הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה ויוצקים על הסלט.