השפים והקונדיטורים הבכירים ביותר עם המתכונים השווים לשבועות

רגע לפני ארוחת החג, שפים וקונדיטורים מנדבים מתכונים למנות טעימות המכילות חלב ומוצריו. המתכונים של אור שפיץ, שאול בן אדרת, מיקי שמו, ארז קומורבסקי, קרן קדוש, רינה פושקרנה ואבי ביטון

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
עוגת גבינה של מיקי שמו
עוגת גבינה של מיקי שמו | צילום: דן פרץ
6
גלריה

"עוגת גבינה אפויה מתאפיינת במהירות הכנתה ובכך שאין צורך במיקסר כדי לעבד אותה", אומר השף־קונדיטור מיקי שמו מקונדיטוריית SHEMO. "את הבצק הפריך ואת השטרויזל (ציפוי הפירורים) אפשר לעבד כמה שניות במעבד מזון. בשל התרוממות הגבינה בזמן האפייה בתנור וירידתה לגובהה המקורי לאחר קירורה, אנו לא אופים בתבנית רגילה (של תנור ביתי). יש להשתמש בתבנית אלומיניום חד־פעמית שמידותיה 32 ס"מ אורך, 26 ס"מ רוחב, 5 ס"מ גובה".

סחלב של שמחות
סחלב של שמחות | צילום: אור שפיץ

"המתכונים שאני אוהב להכין הם כאלה המורכבים מחומרי גלם זמינים ולא יקרים", אומר אבי ביטון, השף של מסעדת "יאסו" בתל אביב. "מה שכיף במתכון הזה הוא שבסך הכל מזוקיני, מביצה ומגבינה מפיקים לביבות מדהימות ועשירות בטעם, והן נחטפות ברגע. אני ממליץ מאוד להכפיל את הכמויות כי ברגע שמתחילים לאכול - אי אפשר להפסיק".

ראיטה
ראיטה | צילום: באדיבות מסעדת טנדורי
סלט כפרי
סלט כפרי | צילום: איתמר פדידה
קיש סלמון
קיש סלמון | צילום: אנטולי מיכאלו
החצ'פורי של ארז קומורובסקי
החצ'פורי של ארז קומורובסקי | צילום: עמית טרפוצ'ניק
תגיות:
מתכונים
/
שבועות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף