לפני מספר שבועות נחשפתי במקרה לקונדיטוריית "סופי דלי" בהוד השרון, פטיסרי ברמה גבוהה המוקדש כולו לנמנעים מגלוטן ומציע שלל מתוקים מופחתי סוכר. ברור לכם שמיד ביקשתי לפגוש במטבחי את האחראית לכל הטוב הזה.
סופי סרגוסטי היא שף קונדיטורית מרתקת, מעניינת ומוכשרת בתחומה. לפני כחמש שנים עזבה את צרפת ועלתה לארץ עם בעלה אלכס ושני ילדיה. בצרפת היא למדה לתואר ראשון בספרות, והתכוונה להתמחות בקולנוע, אבל החיים שלה קיבלו תפנית שונה כשיום אחד התבקשה על ידי חברתה, בעלת חברה לשירותי קייטרינג, לעזור לה במטבח.
סופי חשבה שיהיה נחמד לתת כתף לחברה, אבל לא ציפתה שהיא תתאהב במטבח. היא הוקסמה מהקצב והיצירה בו, החליטה לזנוח את לימודי הספרות ואת העיסוק בקולנוע, ופנתה ללימודים בבית ספר לבישול בצרפת ובמקביל התקבלה להתמחות אצל השף המוערך אלן דוקאס, שחידד והעשיר את כישורי הבישול והאפייה שלה.
בהמשך היא הרחיבה את הלימודים לתחום הקונדיטאות, הפטיסרי, ועבדה גם במסעדות בעלות שלושה כוכבי מישלן בפריז. כאשר סופי ואלכס החלו לגלגל את רעיון העלייה, אלכס החליט לעשות הסבה מקצועית והחליף את המעבדה הרפואית בלימודי אפייה ובישול עם התמחות בטכנולוגיה של המזון.
בארץ גילו שבנם הצעיר רגיש לגלוטן. הוא היה עצוב ומאוכזב מכך שאינו יכול ליהנות מהמטעמים המתוקים שאהב, וההורים החליטו לעזור לו. הם חקרו את הנושא והבינו שמרבית הקמחים נטולי הגלוטן מכילים אחוז גבוה של עמילן שמתפרק בגוף לסוכר. מתוך ידיעה שאינם רוצים להאכיל את ילדיהם בכמות כה גדולה של סוכרים, פיתחו סופי ואלכס קמח נטול גלוטן שמכיל כמות קטנה של עמילן.
הקמח שלהם מבוסס על קמח שקדים, קמח אורז מלא, קמח אורז, קורנפלור בכמות קטנה וקמח טף. בעזרת הקמח שפיתחו, הצליחה סופי לייצר את עוגת הנפוליאון האהובה כל כך, פחזניות ועוגות ועוגיות נוספות מצרפת בגרסה נטולת גלוטן.
לפני כשלוש שנים פתחה סופי את הקונדיטוריה "סופי דלי", שבה היא מוכרת את הקינוחים לצד מאפים מלוחים, בגטים ולחמים, וגם את הקמח שפיתחה. היא שיתפה אותנו בשלושה מתכונים שפיתחה ומציינת כי אפשר להשתמש בכל קמח נטול גלוטן שנמכר בחנויות ברחבי הארץ.
עוגת נפוליאון / קרם שניט תפוז
פחזניות במלית קרם וניל וקרמל
טיגריס עם לב שוקולד
מתכון שהוא טייק אוף לעוגיות האהובות של השף קונדיטור הצרפתי שיריל ליגנאק. סופי ערכה לו שינויים והתאימה אותו לנמנעים מגלוטן, והוא יצא פשוט מושלם.