פיצה צ'יזי קראסט



המצרכים (לבצק):

  • ½ ק"ג קמח לבן
  • ½ כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • ¼1 כוסות מים
  • ½ כף מלח

להרכבה:
 

  • 2 חבילות (300 גרם)
  • פתיתי מוצרלה "קולקשן"
  • 2 חבילות אצבעות מוצרלה "עמק"
  • ½ כוס רוטב לפיצה "אוליביה"

אופן ההכנה:

  • להכנת הבצק, מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים חוץ מהמלח. לשים את הבצק במשך כ־2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח.
  • לשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים או קמח).
  • מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח.
  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • חותכים כל אחת מאצבעות המוצרלה ל־4 רבעים. לכל פיצה נצטרך חבילה אחת.
  • על משטח מקומח מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה גדול בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • מסדרים את חתיכות המוצרלה מסביב לבצק, ומגלגלים פנימה את הבצק מסביב לגבינה. צובטים את נקודת החיבור של הבצק. אם רוצים, ניתן לדקור את הבצק באמצעות מזלג כמו בתמונה.
  • מורחים ¼ כוס מרוטב הפיצה ומפזרים 200 גרם מפתיתי המוצרלה. אופים במשך 12־15 דקות, עד שהבצק מזהיב. אופים את הפיצה השנייה באותו אופן.