כאשר מתחיל מזג האוויר להתקרר, אנו מבקשים להכין את המאכלים המחממים ומוסיפים לתפריט מרקים ומאכלי קדירה. גם בעולם האפייה מתרחש שינוי - את מקום העוגות הקרות, הקרמים והקצפות תופסות העוגיות. ותקופה זו בשנה היא הזמן המושלם לחדש את מלאי העוגיות, אשר יחבקו בחום ובאהבה גדולה כוס תה מהביל, המתובל בשפע עשבי תיבול.
האינסטינקט הבסיסי שלי הוא לאפות עוגיות פשוטות. לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים, ובין האהובות ביותר עלינו הן עוגיות שוקולד צ'יפס, כעכי סבתא גיטה ז"ל והעוגיות של סבתא אסתר ז"ל. הפעם בחרתי להציע לכם עוגיות עגולות וקלות להכנה. מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד, ואז מעצבים ממנו בכפות הידיים צורת כדור. אין צורך במכשיר או בכלי מיוחד להכנתן, באפייה הן כבר מקבלות את הצורה האופיינית להן.
1.מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה ומערבלים במהירות נמוכה בוו גיטרה.
2. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את שני סוגי הסוכר וממשיכים לערבל במהירות נמוכה.
3. מוסיפים את הביצים, הווניל וליקר השוקולד.
4. בקערה נפרדת שמים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
5. מוסיפים את אגוזי המלך ואגוזי הפקאן.
6. מערבבים ומוסיפים את השוקולד צ'יפס או השוקולד המריר הקצוץ.
7. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול במהירות נמוכה את תערובת הקמח לחמאה ומערבלים עד לקבלת עיסת בצק אחידה.
8. יוצרים מהבצק כ־20 כדורים בגודל בינוני (כדורים קטנים יותר יקנו כמות גדולה יותר, כמובן).
9. מסדרים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא למשך שעה. בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות אופים במשך 18־16 דקות, עד להזהבה. מצננים.
2. נוטלים מעט מהבצק וצרים בכפות הידיים כדורי בצק בקוטר 3־2 ס"מ. מניחים אותם ברווחים זה מזה בתבנית אפייה משומנת. נועצים בוטן או שקד במרכז כל עוגייה.
2. מניחים את החלבונים בקערת מערבל חשמלי ומקציפים במהירות גדולה, תוך הוספת 3 כפיות אבקת סוכר, המלח או מיץ הלימון, עד שמתקבל קצף יציב.
3. מנמיכים את מהירות המערבל. מוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את תערובת השקדים המוכנה, תמצית השקדים, תמצית הווניל והקורנפלור. בוחשים עד לקבלת עיסת בצק רכה. מצננים ומשהים 15־20 דקות, או עד שהעיסה מתמצקת.
4. משמנים היטב תבנית אפייה ומרפדים בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק בידיים רטובות וצרים כדורים בקוטר 4־5 ס"מ. משטחים אותם קלות ומסדרים ברווחים על התבנית. אם משתמשים בבצק מיד לאחר הכנתו, אפשר לקחת ממנו בכף ולהניח על התבנית כתלולית עגולה בקוטר 3־2 ס"מ. בזמן האפייה הבצק מתפשט ומקבל צורת עיגול שטוח.
5. דוחסים למרכז כל עוגייה שקד מולבן. אופים במשך 13־15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170־180 מעלות), או עד שהעוגיות נסדקות ומזהיבות וצדן התחתון מתחיל להשחים קלות (בודקים עוגייה אחת). חשוב לא לאפות את העוגיות יתר על המידה, כי אז הן מתקשות מדי.
6. מצננים היטב ואז הן ניתנות לקילוף מנייר האפייה. שומרים בכלי שניתן לסגירה הרמטית.
אתם מוזמנים לבחור להכין לכבוד שבת אחד מסוגי העוגיות (או את כולן), למלא צנצנות זכוכית, להכין המון תה ולהזמין את המשפחה והחברים ללגימה טעימה במיוחד.