קלאס באפס מאמץ: המתכונים הקלילים של פסקל לארוחת שבת מושקעת

כשאין לי זמן או חשק להשקיע בארוחת שבת מורכבת, אני שולפת מרפרטואר המתכונים שלי כמה מאכלים מוצלחים שיוצרים רושם שעבדתי שעות על הכנתם, אך לא מצריכים היערכות רבה מדי במטבח

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קונכיות בשר
קונכיות בשר | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

כאשר זמני קצר, ואין לי מספיק מרץ אחרי שבוע עמוס ולחוץ להשקיע בהפקת ארוחת שבת מורכבת, אני שולפת מרפרטואר המתכונים שלי כמה מאכלים מוצלחים שלא מצריכים היערכות רבה מדי במטבח. הם יוצרים רושם שעבדתי שעות על הכנתם, ומה שהכי חשוב - הם אהובים על בני משפחתי ומכריי.

ברוח זו בחרתי להציע לכם את שלושת המתכונים השבוע. המתכון הראשון, שמומלץ לכל ארוחת שבת, הוא ללחמניות מתקתקות. הפעם, כדי לגוון, עיצבתי אותן בצורת פרח, ואחרי הברשה בביצה טרופה פיזרתי מעל מעט פרג, שומשום שחור ושומשום בהיר. אחרי האפייה התקבלו לחמניות יפהפיות, כפי שאתם יכולים לראות בתמונות המופיעות כאן. אפשר לעצב את הלחמניות בכל צורה שתבחרו: ספירלה, שבלול, פרפר, צמה קטנה שנסגרת לכדי כעך, ואפשר פשוט להסתפק בלחמניות עגולות.

למנה העיקרית בחרתי להכין דגי לברק. את המנה הזו אפשר להכין גם מדגי דניס. במקום רוטב אדום פיקנטי, החלטתי להכין את הדגים עם ירקות בתנור. השתמשתי בתבנית רחבה, שאותה אפשר להגיש בתום האפייה למרכז השולחן. הנחתי את הדגים על מצע עשיר של ירקות ועשבי תיבול ושלחתי את כל הטוב הזה לאפייה, ריכוך ושיזוף בתנור, עד שהתקבל מרקם רך ונימוח שסחט המון מחמאות מהסועדים.

לצד הדגים הכנתי קונכיות פסטה רחבות. מאפה זה נוצר במטבחי כשקיבלתי מארז קונכיות פסטה ענקיות. בחנתי אותן היטב והחלטתי שהדרך הטובה והיפה ביותר להגישן היא למלא את הקונכיות במלית בשר ולאפות אותן ברוטב עגבניות. אחרי שמילאתי את הקונכיות במלית בשר טחון מתובלת, סידרתי אותן על מצע של ירק ויצקתי מעל רוטב עגבניות פיקנטי. שלחתי הכל לאפייה, ואחרי הריכוך והשיזוף התקבלה מנה יפהפייה ובעלת טעם נפלא.

לחמניות
לחמניות | צילום: פסקל פרץ-רובין

לחמניות מתקתקות מפנקות

דג לברק
דג לברק | צילום: פסקל פרץ-רובין

דגים על מצע ירקות

קונכיות בשר
קונכיות בשר | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף