לא משנה איך תקראו לו, הוא פשוט נפלא: מתכון לפאי רועים רך וטעים

מה קורה כששכבת בשר עסיסית פוגשת שכבת פירה רך ונימוח? הכינו פשטידת תפוחי אדמה ובשר ותגלו. אזהרה: לא יפסיקו לבקש מכם להכין אותה שוב

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תפוחי אדמה | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

השבוע אני מציגה בפניכם מתכון של פשטידת תפוחי אדמה ובשר, המוכרת מאוד במטבח האנגלי/אירי בשם פאי רועים. אולם תופתעו לגלות שהיא מוכרת גם במטבח היהודי האשכנזי בשם "יאפצ'יק", מלך הקוגלים, כקוגל תפוחי אדמה משודרג באמצעות שכבת בשר נדיבה במרכז או כלזניה שמכינים בכלי עגול או בתבניות מוארכות. במטבח הצפון־אפריקאי הפשטידה הזו מוכרת כפסטל/בסטיל, שניתן להכינו בתבנית ולאפות.

יש המכינים מעיסת תפוחי אדמה קציצות סגלגלות שממלאים במלית הבשר ומטגנים בשמן החם. לא משנה איך תקראו למאפה הזה, הוא פשוט נפלא, ועד מהרה הוא יהפוך לאחת המנות שתתבקשו שוב ושוב להכין. זו פשטידה כל כך קלה להכנה, ואפשר לגוון ולשנות את התיבול שלה לפי טעמכם וטעמם של בני המשפחה כולה.

מכסים את שכבת הבשר ביתר מחית תפוחי האדמה ומחליקים היטב. בעזרת מזלג יוצרים פסים בצורת שתי וערב או כל צורה אחרת ומפזרים על פני הפשטידה מעט עלי תימין. מרססים את פני הפשטידה בתרסיס שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במצב גריל. אופים במשך כ־20־25 דקות עד להתייצבות הפשטידה וקבלת גוון שחום.

פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תפוחי אדמה | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
בשר
/
מתכונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף