את ארוחת השבת אני מרכיבה תוך הישענות על המטעמים המוכרים והאהובים על בני משפחתי. לפעמים אני מכינה אותם בדרך הרגילה והמוכרת, אך לא פעם אני בוחרת לגוון את המתכונים המקוריים, אם זה במרקם שונה ואם בצורת הגשה שונה.
כך הכנתי את המאכלים שמתכוניהם מובאים השבוע במדור. נתחיל עם המתכון שלי להכנת לחמניות מתקתקות. בדרך כלל אני מכינה אותן בצורת הספרה 8, אך הפעם בחרתי להכין אותן עגולות, כמו כדורי טניס קטנים. סידרתי אותן צפופות בתבנית עגולה, הברשתי בביצה ושלחתי לאפייה. בתום האפייה ציפיתי אותן בשמן זית מתובל בעשבי תיבול. הלחמניות מוגשות למרכז השולחן, וכל סועד בוצע חתיכה מהלחמנייה המתובלת.
המתכון השני הוא להכנת כיסני בורקס בטעם פטריות, שאותם מגישים בדרך כלל לארוחת בוקר של שבת לצד סלטים, פרוסות חצילים מטוגנות וביצים קשות. הפעם, במקום להכין את הכיסנים בצורת משולשים, החלטתי לפרוש את הבצק על תבנית, למלא במלית ולכסות ברצועות בצק המשולבות כצמות עדינות. לאחר מכן הברשתי בביצה טרופה ושלחתי לאפייה. זו דרכי להכין מנה אהובה כאשר זמני דוחק.
המתכון השלישי הוא לביסקוטי, עוגיות קריספיות שכיף לטבול במשקה חם. עוגיות המשלבות פירות מיובשים ואגוזים, ששומרות על מרקמן הפריך לאורך זמן. מקור עוגיית הביסקוטי באיטליה, ולה שלל גרסאות היוצרות מנעד רחב של טעמים ומרקמים. הבצק פשוט מאוד להכנה: ערבוב של קמח, ביצים, סוכר, תבלינים, פירות מיובשים ואגוזים או שקדים, שמעניקים לעוגייה את המראה המנוקד הייחודי לה. הפעם בחרתי לשלב בהן אגוזי לוז, שקדים וצימוקים. את
הבצק מעצבים לכיכרות בידיים רטובות, היות שהבצק מעט דביק. מניחים את הכיכרות ברווחים גדולים בתבנית, משום שהן מתרחבות ומשתטחות קלות באפייה. לאחר מכן מברישים אותן במעט מים. אופים את העוגייה הזו פעמיים (מכאן השם ביסקוטי שפירושו "נאפה פעמיים"). פעם אחת כשהיא מעוצבת ככיכר ובפעם השנייה אופים אחרי הפריסה, מייבשים את הפרוסות, מצננים ואורזים בצנצנות או בקופסאות.